Vulin: Vojska Srbije ne postoji da bi nekom pretila, već da Srbiji niko ne bi pretio 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da Vojska Srbije ne postoji da bi nekome pretila i „bilo čije detinjstvo učinila strašnim“, već postoji da Srbiji niko ne bi pretio i da „nijedno srpsko dete ne bi prekinulo svoje detinjstvo plačem i užasom rata“.

„Vojska Srbije postoji da rata više nikada ne bude, a vi koji je činite, najveći ste odvraćajući faktor svakome ko misli da bi sa Srbijom trebalo da govori jezikom sile. Naučili smo da ćemo bez politike neutralnosti i samostalnosti morati da slušamo druge“, rekao je Vulin na svečanosti povodom završetka Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane oficira 65. klase.

Odlukom predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića trojici prvorangiranih oficira Komandno-štabnog usavršavanja i oficirima oružanih snaga stranih zemalja dodeljeni su oficirski bodeži, koje je uručio Vulin.

Komandno-štabno usavršavanje predstavlja drugi nivo stručnog usavršavanja oficira i traje jednu školsku godinu.

Školovanje u 65. klasi završilo je 50 oficira, od kojih je 43 iz Srbije, pet iz Bosne i Hercegovine i po jedan iz oružanih snaga Alžira i Nigerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari