Zaječar pred dolazak Zorane Mihajlović: Obnova ulica, farbanje zidova u boje srpske zastave 1Foto: Glas Zaječara

Kako portal Glas Zaječara saznaje, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetiće Zaječar u ponedeljak, 8. jula.

Pored ministarke Zorane Mihajlović, taj grad posetiće i ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić.

Cilj njihove posete je obilazak infrastrukturnih radova kao i susreti sa predsednicima opština Zaječarskog okruga, kao i sa načelnikom okruga, piše portal Glas Zaječara.

Grad na Timoku se uveliko sređuje za dolazak ministarke Mihajlović što potvrđuje rekonstrukcija Fruškogorske ulice, obeležavanje ulica horizontalnom signalizacijom, početak radova na sređivanju Šljivarskog puta, kao i početak rekonstrukcije puta od Brusnika do Brusničke stanice.

Pored sređivanja infrastrukture u gradu, sedište Srpske napredne stranke koje se nalazi u zgradi komiteta u Zaječaru, ofarbano je u bojama zastave Srbije, dok je na drugom delu zida napisan slogan kampanje Aleksandra Vučića „Budućnost Srbije“.

Ostaje nepoznato da li je komunalna policija postupila kao i 29. marta 2019. godine kada je organizator protesta „1 od 5 miliona“ u Zaječaru, Nemanja Veljković, zbog lepljenja nalepnica sa neispunjenim obećanjima gradonačelnika Boška Ničića na zgradi komiteta, kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 dinara.

Podsećamo, tadašnja Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture u Vladi  Srbije je 6. septembra 2014. godine sa tadašnjim predsednikom Skupštine grada Zaječara Sašom Mirkovićem svečano presekla crvenu vrpcu i predala građanima Zaječara na korišćenje rekonstruisani deo Ulice Nikole Pašića i kružni tok u samom centru grada.

„Po kompletnom završetku radova, nastavlja se rekonstrukcija drugog dela ulice, sve do naselja Dva brata, gde će takođe biti izgrađen kružni tok. Potpuna rekonstrukcija podrazumeva zamenu vodovodnih cevi, novi asfalt, uređene i behaton pločama popločane trotoare, biciklističku stazu i zeleni pojas, a potom i postavljanje led rasvete“– obećavali su tada čelnici grada na Timoku.

Kako je urađen kružni tok i infrastruktura u centru grada posle jače kiše, pogledajte u video prilogu našeg portala od 23. juna ove godine.

Evo šta je gradonačelnik Boško Ničić kazao 29. juna 2017. godine:

„Tokom 2018 godine planiramo da ispravimo ulicu Nikole Pašića, koja je samo naizgled uređena tokom prothodnih godina. Ona sada ima biciklističku stazu koje potpuno neupotrebljiva, a i sama ulica i kružni tok rađeni su bez upotrebne dozvole. Tako da će u narednoj godini biciklistička staza biti uklonjena. Na njenom mestu biće određena sekundarna kanalizaciona mreža jer se već godinama unazad 80 odsto dela kanalizacione mreže meša sa fekalnim vodama, što je totalno neprihvatljivo, a prilikom ispravljanja ulice Nikole Pašića do kružnog toka planiramo da isti i uklonimo i ponovo vratimo semaforsku signalizaciju, Jer na tom mestu prema procenama stručnjaka mesta za kružni tok nema, zbog suženosti i neprimereno uskih ulica“.

Svečano otvaranje mosta u Kotlujevcu 27. juna 2015. godine, obeležilo je žestoko negodovanje građana Zaječara koji su ovom prilikom naoružani pištaljkama zviždali i skandirali: „Lopovi“ , „Mirkoviću vrati pare“ i „Mirkoviću lopove“, tako da su planirani obilazak Sokobanjske ulice Saša Mirković i Zorana Mihajlović otkazali.

Dolazak ministarke Zorane Mihajlović 28. marta 2016. godine, ostaće upamćen po praznoj sali, pozorišta u zaječaru.

Početak tribine počeo je rečima Vladana Paunovića, tadašnjeg predsednika gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zaječaru ,a današnjeg načelnika okruga, rečima pohvale građanima Zaječara koji su napunili ovu salu, a da mu je žao zbog građana koji su ostali ispred.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, prilikom dolaska i tribine ministarke Zorane Mihajlović napisao je tada na svom facebook profilu sledeće reči:

„Počela izborna konvencija SNS-a u Zaječaru u sali Pozorišta ,,Zoran Radmilović (kapacitet 300 mesta) !
Gost čuvena ,,dobročiniteljka,, Zaječara, podpredsednica Vlade Srbije i SNS-a, Zorana ,,mama,, Mihajlović !

Zločinac se vratio na mesto zločina i ….otišao pop…n!

Sem podguznih muva tzv „koalicionih partnera“ u polupraznoj sali nema nijednog čestitog Zaječarca“!

BRAVO ZAJEČARE!!!

BRAVO ZAJEČARCI!!!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari