Zbog nedostatka kvoruma nisu održane dve sednice Skupštine Kosova 1Priština Foto: Pixabay/LNLNLN

Skupština Kosova zbog nedostatka kvoruma nije uspela da održi dve sednice koje su bile zakazane za danas u 11.00 i 12.00 sati.

„U nedostatku kvoruma, završićemo i ovu sednicu, sutra ćemo u 10.00 sati započeti novu sednicu“, rekla je predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani.

Rad sednice su danas u znak solidarnosti sa komandantima OVK kojima se sudi u Hagu bojkotovali poslanici Demokratske partije Kosova.

Na prvoj današnjoj sednici na dnevnom redu je bilo drugo čitanje Nacrta zakona o ekonomskom oporavku.

Na drugoj sednici u 12.00 sati bilo je planirano da se razmotre i glasa o pitanjima koja su bila na dnevnom redu u septembru i oktobru ovde godine.

Za sutra je zakazana nova sednica na kojoj će biti razmatrane dve interpelacije premijera Avdulaha Hotija po pitanju uključivanja i podele jezera Gazivoda-Ujman po sporazumu sa Srbijom od 4. septembra iz Vašingtona, kao i o zajedničkom rešavanju problema nestalih i raseljenih, prema zahtevu šest poslanika pokreta Samoopredeljenje.

Na sednici će biti razmatrano i nekoliko zakonskih akata, o medjunarodnom privatnom pravu, izmene i dopune Zakona o opštim izborima, kao i o Ekonomskom i socijalnom savetu, o inspekciji rada, o elektronskoj identifikaciji i pouzdanosti usluga u elektronskim transakcijama.

Na dnevnom redu biće i izveštaj o budžetu Kosova za 2019. godinu, kao i godišnji izveštaj Tela za razmatranje nabavki, Regulatorne komisije za javne nabavke, godišnji izveštaj Kosovske agencije za statistiku, kao i o radu Državne službe za reviziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari