Zeleni pristupili Savezu za Srbiju 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Zelena ekološka partija – Zeleni pristupila je Savezu za Srbiju, izjavio je danas predsedavajući tog opozicionog bloka Dragan Đilas i izrazio očekivanje da će ta stranka pomoći u sprovođenju političkog programa od 30 tačaka Saveza za Srbiju.

Đilas je u izjavi novinarima, ispred murala Zoranu Đinđiću na platou kod Filozofskog fakulteta u Beogradu, negirao tvrdnje da planira da „kupi“ Zelenu stranku.

„Niti bih ja kupovao stranku niti su ovi ljudi na prodaju“, istakao je Đilas i dodao da je predsednik Zelenih Dejan Bulatović poznat po svojoj antimiloševićevskoj politici za vreme devedesetih, a danas i u borbi protiv vlasti Aleksandra Vučića.

Đilas je pozvao građane da u subotu, 8. decembra, učestvuju u građanskom protestu u Beogradu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“.

Na protestu neće biti govora političara, rekao je Đilas i dodao da će kolona demonstranata prošetati od centra Beograda do zgrade Radio-televizije Srbije.

Predsednik Zelenih Dejan Bulatović je rekao da ta stranka sprovodi akcije po čitavoj Srbiji kako bi ukazala na ekološke probleme.

Prema Bulatoviću, aktuelno Ministarstvo za ekologiju ne radi dobro svoj posao i pre bi se moglo nazvati protivnikom zaštite životne sredine.

Pokazavši rukom na mural Zoranu Đinđiću, Bulatović je ocenio da je sramota što je mural u tako lošem stanju i ukazao da odgovornost za to snose gradske vlasti u Beogradu.

„To je parodija. Mural Zoranu Đinđiću u ovakvom stanju, a u gradskoj skupštini inicijativa za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću“, predočio je Bulatović. Bulatović je pozvao gradske vlasti da odustanu od podizanja spomenika Slobodanu Miloševiću i poručio da će u suprotnom imati „građane na ulicama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari