Zeleni: Skup ispred Skupštine povodom 5. oktobra 1Foto: Zelena ekološka partija - Zeleni

Zelena ekološka partija – Zeleni poziva sve građane kojima je demokratija u srcu, da zajedno obeležimo 18. godišnjicu smene režima Slobodana Miloševića protestnom šetnjom 5. oktobra, navodi se u saopštenju ove partije.

Zelena ekološka partija – Zeleni organizuje skup pred Skupštinom Republike Srbije 5. oktobra u 18 časova. Na skupu je planirana i protestna šetnja u kojoj bi okupljeni građani krenuli od Skupštine ka ulici Kneza Miloša, potom u ulicu kralja Milana, na Terazije, potom nazad na Trg Nikole Pašića ponovo do Skupštine Republike Srbije, gde bi sa ovog skupa bile poslate poruke nade.

“Čitavih 18 godina prošlo je otkako je narod Srbije skinuo sa vlasti Slobodana Miloševića. Za tih 18 godina, Srbiju je zadesilo mnogo toga dobrog, ali, u poslednje vreme i mnogo toga lošeg. Vreme je da se ponovo okupimo i da na dan punoletstva petooktobarskih promena pokažemo da narod ima snage i volje da se ponovo izbori za pobedu građanski svesne i osvešćene Srbije”, rekao je Dejan Bulatović, predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni.

On je uputio poziv i predstavnicima, članovima i simpatizerima svih opozicionih partija koje ni pod kojim uslovima ne pristaju na saradnju sa aktuelnim režimom da dođu na skup ispred Skupštine Srbije:

“Pozivam sve one kojima je demokratija u srcu, sve one koji žele da žive u zaista slobodnoj, demokratski uređenoj, ekološki osvešćenoj, lepoj Srbiji,da nam se pridruže 5. oktobra u 18 časova ispred Skupštine Srbije na protestnom skupu i šetnji u kojoj ćemo pokazati da nas ima, i da smo spremni da se borimo za takvu Srbiju”, dodao je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari