Zelenović: Upad naprednjaka u Skupštinu Šapca pokazatelj Vučićevih bezumnih odluka 1Foto: Beta/Grad Šabac

Predstavnici Povereništva Srpske napredne stranke (SNS) ušli su danas u radne prostorije gradonačelnika, gradskog veća i Skupštine grada Šapca, javila je Televizija Šabac.

Prema izveštajima TV Šabac, predstavnici SNS oni ne žele da odu i kažu da će tu sedeti do daljnjeg.

Izjavu za TV Šabac nisu želeli da daju, a kažu da im je jedini zahtev prestanak navodnog nasilja opozicije u Srbiji.

Ranije danas Demokratska stranka je saopštila da su aktivisti SNS iz Paraćina u toku radnog vremena nenajavljeno ušli u zgradu opštine Paraćin, noseći transparente i ispisane parole.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da su upadi funkcionera i članova Srpske napredne strane (SNS) u službene prostorije tog grada pokazatelj da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio da donosi „bezumne odluke“.

„Vulinov štrajk glađu zamenjen je sumanutom okupacijom institucija. Uzurpatori su zaposeli službene prostorije lokalnih samouprava u Šapcu, Paraćinu i na Starom Gradu. Vučić se ponaša paranoično i bruka državu“, rekao je Zelenović, navodi se u saopštenju njegovog Kabineta,.

Zelenović je pozvao građane da dođu u subotu na protest „Jedan od pet miliona“ u Beograd kako bi „kukavičluk i besprizornost“ Vučićeve vlasti pobedili „upornošću u mirnom otporu“ i „istrajnošću na ispunjenju zahteva da Srbija slobodno glasa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari