Zelenović: Briselu ćemo preneti da želimo promenu mirnim putem na poštenim izborima 1Foto: Medija centar

Predstavnici Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Zajedno za Srbiju sledeće nedelje u Evropskom parlamentu u Briselu govoriće o izbornim uslovima na tribini koju organizuje grupa Socijalista i demokrata, potvrđeno je agenciji Beta.

Kako je objavio portal European Western Balkans, tribinu 11. decembra organizuje druga grupa u Evropskom parlamentu koju čine stranke levog centra.

Naveli su da je cilj tribine, kako se navodi na sajtu poslaničke grupe, da se predstavnicima srpske opozicije pruži prilika da objasne tešku situaciju u kojoj se nalaze uoči parlamentarnih izbora koji će se održati za proleće.

„11. decembra u Briselu u Evropskom parlamentu razgovaraćemo o izbornim uslovima. Naša poruka je jasna: Ne pristajemo da Srbija bude crna rupa Evrope kako je Vučić zamislio i želimo promenu vlasti mirnim putem na poštenim izborima“, napisao je na društvenoj mreži Tviter lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Na tribini će ispred Stranke slobode i pravde govoriti predsednik SSP Dragan Djilas, a Demokratske stranke Dejan Nikolić.

European Western Balkans je objavio da će moderator diskusije biti poslanik sa Kipra Demetris Papadakis, koji je izvestilac iz senke grupe S&D za Srbiju. Uvodni govor održaće predsedavajuća Delegacijom EP za Srbiju Tanja Fajon, dok će Tonino Picula, koordinator grupe S&D u Odboru za spoljne poslove, održati zaključnu reč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari