Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Da li je predsednik Srbije u privatnoj poseti, turističkoj ili državnoj poseti Rusiji“, pitao je u Skupštini Srbije Zoran Živković, lider Nove stranke premijerki Ani Brnabić i miniustru inostranih poslova Ivici Dačiću.

Živkovića je takođe zanimalo i koji su efekti dosadašnjih susreta predsednika Srbije i Rusije, obzirom da je ovo petnaesti susret po redu i šta se desilo sa dogovorom oko izvoza Fijata 500 na rusko tržište i šta je sa najavljenim povećanjem izvoza voća i povrća, kada carina i statistika kažu da je to povećanje manje od jedan odsto.

“Obzirom da se pominje da se Toni Bler spominje kao pregovarači u ime Srbije o budućem statusu Kosova i budućem statusu Srbije, pitram po kojoj platformi Toni Bler vodi razgovore, po čijem ovlašćenju i pood kojim uslovima. Koliko i ko plaća Blera, bivšeg premijera Velike Britanije koji je učestvovao u bombardovanju Srbije. Čije interese on i drugi savetnici Guzenbauer i Fratini štite i koji su efekti njihovog savetovanja“, upitao je Živković, koga je zanimalo i po čijem pozivu su novinari Tanjuga i RTS bili prisustni na Gazivodama kada se predsednik takozvanog Kosova šalio sa bezbednošću i svima nama kada je glisirao Gazivodama.