Zrenjanin: Vanredna sednica sazvana da bi se ispoštovali zahtevi investitora 1Foto: M.P.

Na vanrednoj sednici Skupštine grada Zrenjanina usvojena je danas izmena i dopuna programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini ovog grada za 2019. godinu.

Obraćajući se odbornicima gradonačelnik Čedomir Janjić je rekao da je sednica održana po hitnom postupku kako bi se ispoštovali zahtevi koji stižu, pre svega, od potencijalnih investitora.

Rekao je da je tema ponovo građevinsko zemljište u Industrijskoj zoni „Jugoistok“, da će oglas biti „proširen“ i objavljen već sutra.

„Dva investitora su zainteresovana za parcele koje će biti predmet oglasa, brzina je u pitanju i mislim da ćemo uspeti da pobedimo u odnosu na jedan drugi grad koji nam je konkurent“, rekao je on.

Kazao je i da još ne može da iznese u javnost o kojim investitorima je reč, ali se nada da će rezultat biti pozitivan.

Gradonačelnik se zahvalio na učešću u radu Skupštine i odbornicima Srpske radikalne stranke koji ne bojkotuju takve sednice, ukazujući da sazivanje sednica po hitnom postupku nije ničiji hir ili nešto što se radi da bi se ponižavali drugi, kako to, naveo je, neki predstavljaju.

„Nadam se da će ovakvih sednica, sazvanih zbog potreba novih investitora, biti još više“, rekao je još Janjić.

Današnjoj sednici Skupštine grada nisu prisustvovali odbornici Demokratske stranke, Dosta je bilo i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), kao ni samostalni odbornici.

Iz LSV Zrenjanin juče je saopšteno da je lokalna vlast uvodjenjem prakse sazivanja sednica po hitnom postupku urušila instistituciju Skupštine grada, koja predstavlja temelj sistema lokalne samouprave.

Odbornici LSV najavili su i da će uputiti pismo kancelariji Evropske komisije u Beogradu i upoznati ih sa načinom rada najvažnije institucije u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari