Zukorlić: Zemlji potrebna potpuno nova vlada 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SSP) Muamer Zukorlić izjavio je danas da je na konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izneo stav da je zemlji potrebna potpuno nova vlada i novi premijer sa puno više energije i kredibilnosti.

Smatramo da je ova vlada dala svoj maksimum i da teško može ponuditi bilo šta novo ili sveže, rekao je Zukorlić novinarima posle sastanka sa Vučićem.

Govoreći o učešću SPP u novoj vladi, Zukorlić je naveo da su Vučiću rekli da ili će biti ozbiljan činilac vlasti i preuzeti značajne odgovornosti na nivou države i institucija na prostoru Sandžaka ili neće sudelovati u toj vlasti i biće opozicija.

On je preneo da su se na sastanku saglasili da zemlju očekuju veoma teški dani, verovatno i godine.

Zukorlić je rekao da su razmenili mišljenja o aktuelnom zdravstvenom stanju u Sandžaku koje je, eskaliranjem krize u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, razgolitilo mnoge druge političke, organizacione i administrativne probleme.

Prema njegovim rečima, stanje u tim gradovima i dalje je teško, a stepen smrtnosti visok.

Zukorlić je najavio da će tražiti krivično-pravnu i moralnu i svu drugu vrstu odgovornosti ljudi koji su svojim lošim činjenjem, nečinjenjem ili zloupotrebama pomogli da situacija bude tako loša.

On je rekao da veruje da će se narednih dana ponovo sastati kako bi dobili odgovore na iznete stavove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari