Društvo

Zelenilo u "gromobranu svemira" 3

Zelenilo u „gromobranu svemira“

U toku su završni radovi na Vinaverom trgu u Šapcu koji bi po arhitektonskom rešenju predstavlja nešto sasvim novo na ovim prostorima.

Vuletić: Potkopava se ugled RTS 8

Vuletić: Potkopava se ugled RTS

Ne samo trenutnim, već dugotrajnim pritiskom na RTS, potkopava se ugled javnog servisa u javnosti, rekao je Predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić za Radio Beograd 1.

Ministarstvo odbrane: Vule Bojović od 2016. godine nije profesionalni vojnik 9

Ministarstvo odbrane: Vule Bojović od 2016. godine nije profesionalni vojnik

Ministarstvo odbrane saopštilo je da Vule Bojović, koga je na konferenciji za novinare danas pomenuo zamenik šefa poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke-Narodne stranke Miroslav Aleksić u vezi sa hapšenjima i aferom Jovanjica, nikada nije radio u tom resoru a nije ni pripadnik Vojske Srbije od 2016.godine.

Pašalić: Napadi na novinare sve učestaliji i brutalniji 10

Pašalić: Napadi na novinare sve učestaliji i brutalniji

 Zaštitnik građana Zoran Pašalić upozorio je da su proteklih nekoliko nedelja napadi na novinare i novinarska udruženja učestali i brutalniji i dodao da je današnja blokada zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) vrhunac nasilja da se novinarima te kuće ograničava ulazak i izlazak iz zgrade te televizije.

Fajon o blokadi RTS-a: Protesti su temelj demokratije 11

Fajon o blokadi RTS-a: Protesti su temelj demokratije

Poslanica Evropskog partlamenta Tanja Fajon izjavila je danas, komentarišući odluku Saveza za Srbiju da blokira Radio-televiziju Srbije, da građani imaju pravo na mirne demonstracije, jer je to temelj demokratije.

Požarevac najhumaniji grad devet godina zaredom 13

Požarevac najhumaniji grad devet godina zaredom

Grad Požarevac je, čak devetu godinu zaredom, proglašen najhumanijim gradom u Srbiji pa je njegovim predstavnicima uručeno priznanje u svečanim salonima Grada Beograda gde je organizovan novogodišnji prijem Instituta za transfuziju krvi Srbije i uručene nagrade najboljim organizacijama i pojedincima u 2019. godini.

Karikature u tri dimenzije 14

Karikature u tri dimenzije

Početkom novembra u kragujevačkom Zavodu za ispitivanje oružja i municije održana je izložba „Portretne karikature viđenijih Kragujevčana“ autora Milivoja Obrenovića Lije.