Društvo

Trećina domova u Srbiji greje samo jednu sobu

Dve ili više soba greje 28 odsto domaćinstava u Srbiji, sve sobe greje tek 25 odsto domaćinstava, dok je osam odsto domaćinstava bez stalnog grejanja usled siromaštva, pokazuje istraživanje udruženja Pobuna.

Dveri: Kampanjsko zapošljavanje neće rešiti pitanje zdravstva

Savet za zdravstvo pokreta Dveri ocenio je da je za svaku pohvalu najava ministra zdravlja Srbije da će tokom dve akcije u decembru zaposliti stotinak lekara i više stotina medicinskih sestara i tehničara, ali da to neće rešiti glavni problem zdravstvenog sistema u Srbiji.

Petnica raspisala konkurs za 2020.

Istraživačka stanica Petnica raspisala je konkurs za prijavu na njene programe u 2020. godini, namenjen srednjoškolcima iz Srbije koji su zainteresovani za prirodne, društvene ili tehničke nauke, saopšteno je danas.

Uzbunjivačima jedini spas javnost i slobodni mediji

Zaštita uzbunjivača u Srbiji je mrtvo slovo na papiru zbog lošeg zakonskog okvira i opstrukcije pravosudnih organa u primeni postojećih zakone, koji kakvi god da su služe za ukras i pokazivanje strancima, smatra Aleksandar Olenik, predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF)

Ministarstvo pravde potpisuje sporazum o saradnji sa Evrodžastom

Ministarstvo pravde potpisaće sutra Sporazum o saradnji Srbije i Evrodžasta, tela Evropske unije sa sedištem u Hagu koje je osnovano u cilju povećanja efikasnosti rada nacionalnih istražnih organa, kako bi se počinici krivičnog dela mogli brzo i uspešno privesti pravdi.