Društvo

Dva miliona dinara za kulturu u Kragujevcu

Poslednjom odlukom ovdašnjeg Gradskog veća, u Kragujevcu će iz budžeta grada biti izdvojeno blizu dva miliona dinara za sufinansiranje pet projekata u kulturi, koje je, nakon vrednovanja i ocenjivanja, predložila stručna komisija.

Prva geotermalna instalacija u Srbiji

U Bogatiću su počeli radovi na izgradnji daljinskog sistema grejanja za javne ustanove. To je prvi konkretni korak da se iskoriste prirodna bogatstva, nakon tri decenije od kada su otvorene prve bušotine. Vrednost projekta je 120 miliona dinara, period otplate investicije je osam godina.

VSS: Neophodna radna grupa za izradu amandmana na Ustav

Visoki savet sudstva saopštio je danas, posle analiziranja mišljenja Venecijanske komisije o nacrtu amandmana na Ustav Srbije, da je neophodno da se formira nova radna grupa za izradu konačnog teksta nacrta amandmana na Ustav.

„Stepa Stepanović“: Ograđujemo se od najavljene liturgije

Udruženje stanara naselja „Stepa Stepanović“ saopštilo je danas da se unapred ograđuje od okupljanja ili bilo kakvih situacija koje bi se mogle dogoditi sutra 21. jula, kada je Patrijaršija najavila liturgiju na gradilištu postavljenom na spornoj parceli u tom naselju.

Donirane lopte svim osnovnim školama u Srbiji

Zahvaljujući donaciji kompanije Marbo Product, sve osnovne škole u Srbiji će do kraja godine imati nove lopte za ekipne sportove, navodi se u njihovom saopštenju.

MediGroup podržao srpske vaterpoliste

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje je nedavno počelo i održava se u Barseloni od 14. do 28. jula, ugostilo je mušku i žensku reprezentaciju Srbije.

Novi Pazar na fotografijama

Turistička organizacija Novi Pazar (TONP), na konkursu „Novi Pazar u fokusu mladih“, izabrala je i nagradila tri najuspešnije fotografije sa motivima iz ovog grada.

Oronuli Klub Vojske na novoj aukciji

Nekada reprezentativno zdanje Klub Vojske Srbije, koji ruiniran čami u urbanom jezgru Požarevca sve izloženiji „zubu vremena“…

Mešavina bola, tihe tuge i zagrljaja

Čuju se došaptavanja poštovanja i ljubavi iz mase koja se kao obližnja Drina talasa i instinktivno razmiče da propusti tridesetak pridošlica, aktivistkinja Mreže Žena u crnom iz raznih gradova Srbije…