Društvo

Punomoćnica: Sudski izvršitelji nisu uhapšeni 2

Punomoćnica: Sudski izvršitelji nisu uhapšeni

Advokatica, Nevena Milinković, punomoćnica jednog od sudskih izvršitelja sa inicijalima D.J. demantovala je danas navode MUP-a da su sudski izvršitelji i službeno lice Z.P. uhapšeni.

Protest meštana Štrpca zbog privođenja sugrađanina 9

Protest meštana Štrpca zbog privođenja sugrađanina

Meštani Štrpca, Srbi i Albanci, koji već dve godine pokušavaju da spreče izgradnju mini hidrocentrala na teritoriji ove opštine, protestovali su zbog privođenja sugrađanina koji je pre dva dana pokušao da zaustavi radove na svom imanju.

Zna li se dovoljno o ubistvu Ante Pavelića? 11

Zna li se dovoljno o ubistvu Ante Pavelića?

Sve što znamo o atentatu na Antu Pavelića u suštini se svodi na to da ne postoji relevantan izvor kome bismo mogli da poklonimo pažnju, nema pouzdanih podataka da je Blagoje Jovović stvarno uradio to što tvrdi.

UNS: Tužbe zbog autorskih prava 12

UNS: Tužbe zbog autorskih prava

Viši sud u Beogradu je u 2018. i 2019. godini primio 695 tužbi zbog povrede autorskih prava, rečeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u tom sudu, a do kraja decembra prošle godine ostao je nerešen 641 predmet iz te oblasti.

Lubarda: Porfirije me je sedam godina zlostavljao na poslu 13

Lubarda: Porfirije me je sedam godina zlostavljao na poslu

Nakon što je sveštenik SPC Peran Bošković pravosnažno osuđen pred Višim sudom u Ljubljani na šest meseci zatvora, uslovno dve godine, zbog pronevere crkvene imovine u vrednosti od 33.689 evra, isplivali su novi detalji koji svedoče o tome da Srpska pravoslavna crkva ne samo da je štitila sada već osuđenog sveštenika, već su pojedinci iz SPC zastrašivali i kažnjavali one koji su u sudskom procesu bili svedoci.

Smanjuje se broj kovid pacijenata u Užicu 15

Smanjuje se broj kovid pacijenata u Užicu

Od pre sedam dana, u užičkoj bolnici, prema zvaničnim podacima, smanjuje se broj pacijenata koji su pozitivni na korona virus i onih koji za koje se sumnja da su njime inficirani.