Društvo

Gilmor: Saradnja sa Rusijom i Kinom ponovo predmet kritike 3

Gilmor: Saradnja sa Rusijom i Kinom ponovo predmet kritike

Ističući da podržava napore u Srbiji na jačanju demokratije i integracijama u evropske institucije, ambasador Sjedinjenih Američkih Država pri OEBS-u – Džejms Gilmor je na današnjoj sednici Stalnog saveta ovog tela u Beču izrekao niz kritika na račun Srbije.

Održano suđenje za maskar u selu Kravica   10

Održano suđenje za maskar u selu Kravica  

Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je održano suđenje za zločin u selu Kravica kod Srebrenice iz jula 1995. kada je ubijeno 1.313. bošnjačkih civila.

Vučić poziva na objavljivanje podataka, a Vlada ih uskraćuje 11

Vučić poziva na objavljivanje podataka, a Vlada ih uskraćuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je, obraćajući se medijima, izjavio da podstiče nadležne državne organe da što pre naprave i daju javnosti izveštaj o nabavci respiratora, jer je, kako je naveo, uveren da su sve radili po zakonu, a u teškim uslovima.

Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije 12

Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije

Junajted grupa (United Group), uz N1 i Novu S, pokreće još jednu kablovsku televiziju. U APR-u je 19. maja ove godine registrovana firma Newsmax Adria, čija je glavna delatnost proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, piše portal Cenzolovka.

Omogućeno lečenje dvostruko više pacijenata 14

Omogućeno lečenje dvostruko više pacijenata

Nakon 15 godina od uvođenja lekova prve generacije za lečenje multiple skleroze, (MS) od koje u Srbiji boluje 9.000 ljudi, država je odlučila da od 2020. godine na pozitivnu listu lekova uvrsti savremenu i efikasnu terapiju, koja do sada nije bila dostupna.