Društvo

Premijera filma „Dijanina deca“

Dokumentarni film „Dijanina deca“ autorke Slađane Zarić premijerno je večeras prikazan u Beogradu u znak sećanja na Austrijanku Dijanu Obekser Budisavljević, koja je tokom Drugog svetskog rata iz ustaških logora u Hrvatskoj spasila više od 7.500 dece.

„Anđeli pakla“ u Jagodini

Od 29. maja do 5. juna bajkerska grupa „Anđeli pakla“ održaće svetski skup u Jagodini i u tom periodu su zakupili Akva park, halu Jasa, kartig stazu, prostor iza zgrade AMSS i hotel.

Mladi iz regiona u poseti Hrtkovcima

U okviru Putujuće škole o nacionalizmu danas je grupa od dvadesetak mladih iz regiona posetila Hrtkovce. Mladi iz regiona će tokom sedmodnevne škole imati priliku da posete mesta ratnih zločina i drugih masovnih kršenja ljudskih prava tokom ratova devedesetih.

Čekaju li Civilnu zaštitu bolji dani?

Na usvajanje u Narodnoj Skupštini čekaju, pored ostalih, i dva zakona koji će u mnogome doprineti efikasnijoj i sadržajnjoj saradnji lokalnih samouprava i njihovih javnih uprava.

BIRN: Više imovine oduzeto nego što je vraćeno

Analiza primene Zakona o oduzimanju imovine pokazuje da je mera često korišćena ali da je u većini slučajeva imovina vraćana onima za koje se verovalo da su je stekli baveći se kriminalom.