Društvo

Optuženi tvrde da svedok Mićo Jovičić laže 9

Optuženi tvrde da svedok Mićo Jovičić laže

Suđenje za otmicu 20 civila nesrpske nacionalnosti iz voza Beograd-Bar u stanici Štrpci 1993. godine i njihovo ubistvo nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom suočenjem svedoka Miće Jovičića i optuženih.

Vlast se za kvalitet obrazovanja zalaže deklarativno 10

Vlast se za kvalitet obrazovanja zalaže deklarativno

Strategija razvoja obrazovanja Srbije do 2020. godine ne samo da nije ostvarena već su neka od rešenja koja je usvojio Ministarstvo prosvete u suprotnosti sa onim što strategija predviđa – kaže Ivan Ivić, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu u penziji i jedan od autora Strategije razvoja obrazovanja.

Luka Mičeta: Kod Srba sve ide preko vere 11

Luka Mičeta: Kod Srba sve ide preko vere

Nedavno se u izdanju „Lagune“ pojavila knjiga Luke Mičete „Zaveštanje Svetog Save“, a povodom osam vekova od autokefalnosti Srpske crkve.

Oko 95.000 preduzetnika dobilo poreska rešenja preko aplikacije ePorezi 12

Oko 95.000 preduzetnika dobilo poreska rešenja preko aplikacije ePorezi

Rešenja o poreskim obavezama i doprinosima za 2020. godinu dobilo je oko 95.000 preduzetnika paušalaca i dostavljena su im u poresko sanduče preko aplikacije ePorezi, a elektronska poreska rešenja preuzelo je do sada njih oko 24.000, rečeno je danas na konferenciji o modernizaciji sistema paušalnog oporezivanja.

Žene u crnom i Udruženje Peščanik u sredu na suđenju Jutki 14

Žene u crnom i Udruženje Peščanik u sredu na suđenju Jutki

Predstavnici nevladine organizacije Žene u crnom i Udruženja Peščanik najavili su danas da će u sredu prisustvovati ročištu u Osnovnom sudu u Kruševcu, u postupku protiv bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića, kako bi skrenuli pažnju na problem žena žrtava seksualnog uznemiravanja.

U Prokupačkoj bolnici rođen rekordan broj beba 15

U Prokupačkoj bolnici rođen rekordan broj beba

Od početka godine u prokupačkom porodilištu rođena je 51 beba, što je daleko iznad proseka za to porodilište u kojem se mesečno rodi oko 30 beba, rečeno je danas agenciji Beta u toj medicinskoj ustanovi.