Društvo

Država ćuti na širenje mržnje prema migrantima 10

Država ćuti na širenje mržnje prema migrantima

Iako porast ksenofobije u društvu zauzima visoko mesto na spisku briga predsednika Srbije, postoji više pokazatelja da država ne čini mnogo toga kako bi zauzdala govor mržnje prema migrantima i izbeglicama.

Beograd treći grad na svetu po aerozagađenju 11

Beograd treći grad na svetu po aerozagađenju

Prestonica Srbije u ovom trenutku, prema očitavanjima IQAira, nalazi se na trećem mestu u svetu prema zagađenosti vazduha. Nivo aerozagađenja ovog jutra u Čačku i Kosjeriću je veći nego u Beogradu.

Dečak (15) preminuo na raskrsnici u Nišu 12

Dečak (15) preminuo na raskrsnici u Nišu

Petnaestogodišnji dečak preminuo je noćas oko 1.30 časova na raskrsnici ulice Koste Stamenković i Janka Veselinovića u Nišu, potvrdili su agenciji Beta u Policijskoj upravi u Nišu. 

Informer kažnjen jer je Boška Obradovića nazvao fašistom 14

Informer kažnjen jer je Boška Obradovića nazvao fašistom

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu od 5. juna ove godine kojom je vlasniku dnevnog lista „Informer“ – „Insajder timu DOO“ iz Beograda naloženo da zbog povrede časti i ugleda Bošku Obradoviću isplati 100.000 dinara zbog teksta pod naslovom „Sram te bilo, fašisto“ od 17. juna 2018. godine.

Štrajk upozorenja u OŠ "Ivo Andrić" 15

Štrajk upozorenja u OŠ „Ivo Andrić“

Zaposleni u beogradskoj OŠ „Ivo Andrić“ održali su juče jednočasovni štrajk upozorenja, sa koga su poručili da očekuju da ministar prosvete Mladen Šarčević preinači svoju raniju odluku i postavi Draganu Dejanović Kovačević za direktorku ove škole.