Društvo

RTS: Novi nivo prostakluka

Radio-televizija Srbije saopštila je danas, povodom objave predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića o voditeljki emisije „Upitnik“ Oliveri Jovićević, da je tokom 16 godina postojanja te emisije bilo pokušaja zabrane, uvreda i nezadovoljstava mnogih aktera, ali da niko nije „tako daleko zaplivao u prostakluku“.

Protest Novinari protiv fantoma danas i u Nišu

Protest novinara u Beogradu pod nazivom „Novinari protiv fantoma“ koji će danas u 18 časova biti organizovan ispred zgrade Vlade Srbije, podržaće i novinari u Nišu okupljanjem u prostorijama Medija i reform centra.

Kineska nadzorna tehnologija u zemljama osetljivim na zloupotrebu, pa i u Srbiji

Kamere opremljene tehnologijom za prepoznavanje lica postavljaju se u stotinama gradova širom sveta, posebno u siromašnijim zemljama sa slabijim učinkom u očuvanju ljudskih prava gde je Kina povećala uticaj kroz velike poslovne ugovore, piše agencija AP u članku o spornoj nadzornoj tehnologiji kineskog Huaveja koja se, između ostalih, zemalja postavlja i u Srbiji.

Zakon o Starom sajmištu do kraja godine u skupštini; sećanje i istraživanje

Zakon o Memorijalnom centru „Staro sajmište“ koji predviđa formiranje nove ustanove kulture na republičkom nivou trebalo bi da uđe u Narodnu skupštinu u decembru, rekla je predsednica Radne grupe za Nacrt zakona i pomoćnica ministra kulture za medjunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Asja Drača Muntean.

MUP: Zaplenjeno oko 18 kilograma eksploziva na području Bora

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, pronašli su i oduzeli na području Bora, oko 18 kilograma industrijskog eksploziva, 87 električnih detonatorskih kapisli i uhapsili D.G. (1967) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Slika ovaca ispod natpisa Skupština Mladenovca nije uvreda

Viši sud u Beogradu preinačio je presudu Osnovnog suda u Mladenovcu i oslobodio odgovornosti administratore Fejsbuk stranice „Alo Mladenovac“ Mirjanu Ilić i Dejana Janića da su uvredili čelnike opštine Mladenovac objavivši sliku ovaca.

UNS traži od Trifunovića da se izvini novinarki RTS zbog seksističkih uvreda

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas, kako se navodi, vulgarne i seksitičke pretnje i uvrede koje su na Tviteru predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović i njegovi istomišljenci uputili urednici emisije „Upitnik“ na Radio-televiziji Srbije Oliveri Jovićević i zatražilo da joj se Trifunović izvini.