Društvo

Konkurs za najbolji slogan i poster produžen do 20. januara

Kreativni konkurs za najbolji slogan i poster na temu podizanja svesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke biće produžen do 20. januara 2019. godine kako bi svi zainteresovani bili u mogućnosti da na vreme predaju svoje radove.

Jubilej „Zastava filma“

Vojnofilmski centar „Zastava film“ obeležio je večeras jubilej – 70 godina postojanja, svečanom akademijom u Domu Vojske Srbije u Beogradu, a za izuzetne zasluge predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je VFC Sretenjskim ordenom trećeg stepena.

Za nove rasadnike i šume 21,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević uručio je danas 21 ugovor korisnicima koji su na godišnjem konkursu ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz Budžetskog fonda za šume AP Vojvodine, saopštio je ovaj sekretarijat, a prenosi Pokrajinska vlada na svom sajtu.

Podrška Koraksu i Danasu

Kritikovanje karikatura i zatvaranje izložbe naših poznatih karikaturista Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića u biblioteci u Lazarevcu, izazvalo je oštru reakciju javnosti.

FPN proslavio 50 godina rada

Fakultet političkih nauka proslavio je 50 godina postojanja Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Beogradu. 

Uklonjeni grafiti sa Spomenika zahvlanosti Francuskoj

Grafiti koji su osvanuli na Spomeniku zahvalnosti Francuskoj uklonjeni su danas brzom reakcijom, čime su nadležni izbegli suočavanje sa nezgodnim pitanjem – da li je ovakav vandalizam reakcija na nedavne diplomatske trzavice između dve zemlje.