Društvo

Koliko novinarskih kodeksa Srbija ima?

Radna verzija nacrta Medijske strategije je veoma dobra, ali forsira interese samo jedne medijske grupacije, jer ne dopušta da država ostane u vlasništvu pojedinih medija.

Zrenjanin: Zaplenjena veća količina oružja i municije

Policija je u Zrenjaninu zaplenili veću količinu oružja i municije i uhapsila S. V. (67) sa boravištem u okolini Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

Đoković: Država nešto mora da ponudi mladima

U organizaciji magazina „Original“ i Fondacije „Novak Đoković“, u Beogradu je danas održana konferencija „Originalni razgovori“, čiji je cilj bio da se mladi što je moguće bolje pripreme za sve što ih čeka u pokušaju da pronađu posao.

Batut: Smanjen broj obolelih od gripa, dosad 38 smrtnih ishoda

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ saopštio je danas da je do sada u Srbiji od posledica virusa gripa u ovoj sezoni preminulo 38 ljudi, ali da je prošle sedmice zabeležen manji broj obolelih.

Mihajlović: 60 odsto romskih devojčica se uda pre 18. godine

Dečji i rani brakovi tema su koja je do pre nekoliko godina bila apsolutni tabu. Da trenutno stanje nije zadovoljavajuće govori činjenica da jedna od pet romskih devojčica stupi u brak i pre navršene 15. godine, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.