Društvo

Ambasador Rusije položio cveće na spomenik „Večna vatra” 3

Ambasador Rusije položio cveće na spomenik „Večna vatra”

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i osnivač i rukovodilac ruskog ansambla ”Hor Turecki” Mihail Turecki položili su danas cveće na spomenik „Večna vatra”, na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda, čime je počela proslava Dana pobede nad fašizmom.

Kladovo obeležava Dan pobede nad fašizmom 10

Kladovo obeležava Dan pobede nad fašizmom

Na spomenik u naselju Vajuga, sutra će povodom 9. maja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, cveće položiti delegacije ruske ambasade u Beogradu, opštinske organizacije SUBNOR-a i opštine Kladovo.

Zrenjanin: Otvoren vancinalni punkt u Čenti 11

Zrenjanin: Otvoren vancinalni punkt u Čenti

Prvu dozu Sinofarm vakcine danas je primilo više od 100 meštana Čente. Vakcinalni punkt u mesnoj ambulanti zrenjaninskog Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” jedan je od nekoliko otvorenih van Zrenjanina, pored punktova u Knićaninu i Farkaždinu, gde se takođe vakcinisalo 100 građana.

Premijera Antigone večeras u Gračanici 12

Premijera Antigone večeras u Gračanici

Nakon uspešne koprodukcije Žena iz Troje prema tekstu Euripida, u režiji Nebojše Bradića, koja je igrana prestižnim pozorišnim festivalima 2019. godine i prema izboru pozorišne kritike svrstana među deset najboljih te godine, zaječarsko pozorište “Zoran Radmilović” i Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici pripremili su novu predstavu.