IZBORI

RIK objavio konačne rezultate parlamentarnih izbora, izlaznost oko 49 odsto 3

RIK objavio konačne rezultate parlamentarnih izbora, izlaznost oko 49 odsto

Republička izborna komisija (RIK) je na današnjoj sednici usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, u kom se navodi da je izborna lista „Aleksandar Vučić–Za našu decu“ osvojila je 1.953.998 glasova, odnosno 60,65 odsto od svih birača koji su izašli na izbore, odnosno 188 mandata.

Ninić: Izbori ne mogu "pasti" po automatizmu 9

Ninić: Izbori ne mogu „pasti“ po automatizmu

Izbori nisu pali. Da bi pali, potrebno je da sud donese odluku o poništaju rezultata izbora na konkretnom biračkom mestu, raspuštanju biračkog odbora i ponavljanju izbora – poručuje advokat Ivan Ninić, nekadašnji predstavnik pokreta Dosta ja bilo u RIK-u, povodom tvrdnji tog pokreta da su sa 2.700 prigovora oborili izbore.

Kragujevac: SNS pobedio na devet, a SPS na dva biračka mesta 12

Kragujevac: SNS pobedio na devet, a SPS na dva biračka mesta

Na ponovljene parlamentar ne izbore koji su prekjuče u Kragujevcu, od 7 do 20 sati, organizovani na 11 biračkih mesta, prema zvaničnom podatku Radnog tela Republičke izborne komisije, izašlo je 16 odsto od ukupno 12.467 žitelja šumadijske prestonice s pravom glasa koji su registrovani na tim biračkim mestima.

DJB poslao izveštaj Savetu Evrope o izborima u Srbiji 13

DJB poslao izveštaj Savetu Evrope o izborima u Srbiji

Narodni poslanici DJB obavestili su zvaničnim dopisom izvestioce Odbora za monitoring Saveta Evrope, koji prate stanje demokratije u Srbiji, o dokazima da su parlamentarni izbori održani 21. juna kompromitovani do te mere da po sili zakona moraju biti proglašeni neuspelim i ponovljeni u celosti.