IZBORI 2020

Reković poručila Vučiću: Ne mogu se brašnom kvake čistiti od korone! 2

Reković poručila Vučiću: Ne mogu se brašnom kvake čistiti od korone!

Pokret ‘1 od 5 miliona’ je na današnjem sastanku zahtevao od predstavnika vlasti da se u roku od 48 sati obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredstva za svakog građanina, jer će u suprotnom nastupiti haos na ulicama širom zemlje”, izjavila je Valentina Reković

Nedeljkov: Odgovorna odluka RIK, izbore nemoguće organizovati u vanrednom stanju 3

Nedeljkov: Odgovorna odluka RIK, izbore nemoguće organizovati u vanrednom stanju

Programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov izjavio je da je Republička izborna komisija rešenjem o prekidu svih izbornih radnji donela odgovornu odluku, jer je u vanrednom stanju u kome se potencijalno ograničavaju ljudska i građanska prava, nemoguće organizovati izbore u skladu sa demokratskim standardima.

Narodni blok: Nećemo na režirani sastanak sa Vučićem 8

Narodni blok: Nećemo na režirani sastanak sa Vučićem

Smatramo da je izlišno praviti sastanak kada su već sve odluke donešene i kada je u Srbiji uvedeno vanredno stanje u kojem su suspendovani zakoni i u velikoj meri politički život. Mi ne želimo da budemo deo režirane predstave u kojoj Vučićev režim dovodi svoje političke igrače da budu ikebane koje daju legitimitet veoma lošim političkim odlukama, saopštili su iz koalicije Narodni blok.

Komunisti od Vučića traže leks specijalis da se ne overavaju potpisi za izbore 9

Komunisti od Vučića traže leks specijalis da se ne overavaju potpisi za izbore

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) saopštila je da će na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem predložiti da se usvoji Leks specijalis kojim bi bilo naloženo izbornoj komisiji da omogući učešće na izborima svima koji to žele, bez overavanja potpisa, zbog pandemije korona virusa.

Jovanović (Metla 2020) danas na sastanku kod Vučića 12

Jovanović (Metla 2020) danas na sastanku kod Vučića

Predsednik Demokratskestranke Srbije i član Predsedništva Pokreta „Metla 2020“, Miloš Jovanović, pozvan je i prisustvovaće današnjem sastanku kod predsednika Republike Aleksandra Vučića, piše dnevni list „Blic“.

VOICE: Zavetnik koji je opljačkao rođaku na listi SPS u Bečeju 13

VOICE: Zavetnik koji je opljačkao rođaku na listi SPS u Bečeju

Saša Dimitrijević, poverenik za Bečej Srpske stranke Zavetnici koji je bio osuđen na godinu dana zatvora jer je orobio svoju tetku za 40.000 franaka, nalazi se na listi Socijalističke partije Srbije (SPS) u Bečeju, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Odlaganje izbora možda oko 1. aprila 14

Odlaganje izbora možda oko 1. aprila

Mera o odlaganju izbora zakazanih za 26. april mogla bi da bude doneta za petnaestak dana, odnosno oko 1. aprila, saznaje Danas od izvora bliskih naprednjacima.

PIK: Prekidaju se izborne radnje 15

PIK: Prekidaju se izborne radnje

Pokrajinska izborna komisija saopštila je da se stupanjem na snagu Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja prekidaju sve izborne radnje u sprovođenju izbora za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine raspisanih za 26. april 2020. godine.