IZBORI

Kragujevac: SNS pobedio na devet, a SPS na dva biračka mesta 3

Kragujevac: SNS pobedio na devet, a SPS na dva biračka mesta

Na ponovljene parlamentar ne izbore koji su prekjuče u Kragujevcu, od 7 do 20 sati, organizovani na 11 biračkih mesta, prema zvaničnom podatku Radnog tela Republičke izborne komisije, izašlo je 16 odsto od ukupno 12.467 žitelja šumadijske prestonice s pravom glasa koji su registrovani na tim biračkim mestima.

Analiza Pravnog tima liste "Šabac je naš": Ozbiljni dokazi za krađu izbora 11

Analiza Pravnog tima liste „Šabac je naš“: Ozbiljni dokazi za krađu izbora

Na osnovu izjave 123 birača, od kojih je 121 potpisana i sa matičnim brojem, prikupljenim u roku od 96 sati nakon zatvaranja biračkih mesta u nedelju 21. 6. 2020. godine u 20 časova, uočena su 263 kršenja propisa na 55 biračkih mesta, navodi se na početku Analize koju je o kršenju izbornih pravila 21. juna i uoči izbora sačinio pravni tim liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“.

Krivične prijave za izbornu krađu 12

Krivične prijave za izbornu krađu

Pravni tim liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“ podneo je više krivičnih prijava za izbornu krađu na lokalnim izborima i pripremio je nekoliko desetina.

Nedeljkov: Država nas (dez)informisala o epidemiji 13

Nedeljkov: Država nas (dez)informisala o epidemiji

Problem je u tome što država nije informisala građane pravovremeno u vezi sa epidemiološkom situacijom, a mi smo se oslonili na nju, kaže za Danas Raša Nedeljkov, programski direktor Centra za istraživanja, transparentnost i odgovornost, u odgovoru na pitanje zbog čega Crta nije posmatrala ponovljene izbore širom Srbije, koji su se odvili tokom jučerašnjeg dana.