Sagovornici Danasa o najavi Protića da će glasati za Jankovića: Bitno da glasanje nije pod prinudom, manje važno da li je iz srca, glave ili stomaka 1Foto: Screenshot/YouTube/NovaS

Važno je da što više ljudi iskoristi svoje demokratsko pravo i glasa na raspisanim izborima. Bitno je da glasanje nije pod prinudom i da je slobodno, a da li je iz srca, glave ili stomaka – manje je važno, kaže za Danas Nikola Jovanović osnivač i direktor Centra za lokalnu samoupravu, povodom izjave istoričara Milana St. Protić da će od srca glasati za Vladetu Jankovića, kandidata opozicione liste „Ujedinjeni za pobedu Beograd“ za gradonačelnika glavnog grada.

„Iako smo imali nekada… i u žaru borbe, i neke reči su pale za koje se ja kajem i krivo mi je i nisam bio u pravu, da ću od sveg srca glasati za Vladetu Jankovića. Evo, posle 30 godina molim ga da mi oprosti za one grube reči koje sam svojevremeno mlad izgovorio na njegov račun“, rekao je on u „Utisku nedelje“.

Upitan da li će 3. aprila biti doneta odluka o promeni vlasti, on je rekao da je na strani opozicije jer misli da je smenjivost vlasti ključna poluga demokratije.

„Od srca ću glasati samo za Vladetu Jankovića“, ponovio je St. Protić.

Pitanje je da li Beograd zaslužuje takvog čoveka, nadajmo se da ga zaslužuje, zaključio je on.

Robert Kozma, sa liste „Moramo“, pak smatra da je njihov kandidat za gradonačelnika jedini pravi.

– Svako treba da ima svoju ponudu na izborima. Na taj način će izlaznost na izborima biti veća, a to doprinosi smeni ovog kriminalnog režima. Smatram da je Dobrica Veselinović jedini pravi kandidat za gradonačelnika, jedini koji se zaista kandiduje i želi da upravlja Beogradom. Zajedno sa timom stručnjaka i aktivista koji su neprikosnoveni u svojim oblastima i borbama, jedini je posvećen tome da pokrene razvoj grada po meri građana i u skladu sa njihovim potrebam – naveo je Kozma.

Dok Aris Movsesijan sa liste „Boris Tadić – Ajmo ljudi“ ukazuje da svako ko podrži bilo koga iz opozicije ima njegove simpatije.

– Svi imao zajedničkog političkog protivnika, a to je režim Aleksandra Vučića – kazao je Movsesijan.

A Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, članice koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ čiji je Janković kandidat navodi da ceni gospodina Protića i njegovu principijelnost.

– Reč je o vrhunskom intelektualcu. Sa njim se čovek može slagati ili ne ali uvek znate na čemu ste. Kao retko ko kada se nije slagao sa politikom koju je trebao da zastupa podnosio je ostavku. Posebno je zanimljivo da je čovek koji poznaje reč „izvini“ što kod nas nije čest slučaj. Siguran sam da ga Beograđani cene i da je pored brojnih javnih ličnosti koje podržavaju Vladetu Jankovića i našu zajedničku listu ovo još jedan korak ka pobedi 03.aprila – zaključio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari