Robert Glasper će u Beogradu nastupati sa svojim triom 22. i 23. novembra na festivalu Musicology, a tom prilikom će održati i radionicu posvećenu džezu i muzičkoj industriji.

Grupa beogradskih muzičara upotpuniće Glasperov dolazak donoseći nam instrumentale njegovog Experiment-a kao i pesme sa albuma „Black Radio“, protkanog najistaknuntijim glasovima savremene soul/jazz/r&b scene – Lalah Hathaway, Bilal, Jill Scott, Erykah Badu, Ledisi…

Robert Glasper je upravo ovim numerama stekao svetsku slavu i prepoznatljivi muzički pečat, a oni koji će odati omaž ovom umetniku su upravo muzičari koji grade i neguju zvuk inspirisan Glasperovim stvaralaštvom.

To su Katarina Kočetova i Aleksandar Grujić na klaviru, Bogdan Đurđević sa bubnjevima, Milena Jančurić na flauti, Ivan Radivojević sa trubom, Marko Ćurčić, basista i vokali Ilija Mihailović, Gorica Šutić i Milica Dobrić.

Naredne nedelje, Robert Glaser će iskoristiti dvodnevni boravak u Beogradu, kako bi sa našim mladim muzičarima i onima koji se tako osećaju, podelio iskustva svoje bogate karijere i trikove i tajne koje je otkrio baveći se muzikom i muzičkom industrijom. Radionica sa Robertom Glasperom će se održati 23. novembra u klubu Bitefartcafe, uz podršku Američke ambasade u Beogradu.

Direktor festivala Musicology, Miša Relić, poručio je da je ovaj događaj svojevrsna škola muzike, sa ciljen da mladima prouži nove mogućnosti za usavršavanje, pored formalnog obrazovanja, kako bi mogli da rade i stvaraju i u našoj zemlji.

– Želimo da u mladima probudimo kreativnu misao i pružimo im opciju da čuju i nauče nešto novo i drugačije u sopstvenoj zemlji, kao i da sopstvenim angažovanjem i nesputanim istraživanjem stvore nešto što izlazi iz okvira i kalupa muzike sa naših prostora. Cilj ovih radionica je da omogućimo muzičarima da i u sopstvenoj zemlji uče i to od nekih od trenutno najcenjenijih muzičara – kaže direktor festivala Miša Relić.