Jedan od najboljih domaćih bendova 90-tih, koji se posle desetogodišnje pauze, vratio na scenu 2016. godine nastupiće u četvrtak, 17. avgusta. Majstori “melodične buke i ljubitelji piva”, za koje fanovi vole da kažu da su “opako dobri, brutalni i direktni”, za nastup na Ušću spremaju pank/ska hitove i obećavaju dobro raspoloženje uz kultne pesme: „Čistićete ulice“, „Ide voz“, „Bando crvena“, „Ko je svetski šampion“, „Volimo pivo“, „Životinjska farma” i druge. Iste večeri, u nešto ranijem terminu, nastupiće beogradski metal pank bend Mortal Kombat. Bend postoji od 2009. godine, a svoju muziku bazira na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima.

Trećeg dana Belgrade Beer Festa koncert na Ušću održaće bend Škrtice. Grupa sastavljena od dobro poznatih muzičara iz tri generacije i četiri benda, koju predvodi Zoran Kostić Cane, doneće na Ušće novu energiju, snažnu muziku i prepoznatljiv vokal kroz numere sa prvog albuma “Kulise”, “Horizonti”, “Tik- tak”, “Mudrolije”, “Zaborava nema”. „U ovoj eksplozivnoj smesi ima svega: panka, hard roka, novog talasa, hard kora, eksperimentalne muzike, ona ne ostavlja ravnodušnim nikoga ko to čuje”, poručuju članovi benda.

Kako piše u sapštenju, u petak, 18. avgusta, nastup za sve posetioce na Ušću prirediće kultni sarajevski bend Zabranjeno pušenje. Lider benda Sejo Sekson najavljuje nastup na Ušću kao spoj mladosti (u publici) i iskustva (na bini), a na pitanje koliko je nostalgičan kada se seti prvog nastupa na Belgrade Beer Festu kaže: “To je prvi naš veliki koncert u Beogradu. Ono što je meni ostalo u sećanju je da sam se to veče prvi put u životu budio iz sna, jer je stvarnost bila lepša od sna. Bio je to dan kada smo doživeli lep i topao doček, što čovek retko kada doživi i čega ću se sećati kao najlepšeg trenutaka u ovom poslu. Period od pre 15 godina na muzičkoj sceni ne vidim kroz nostalgiju. Nisam preterano nostalgičan i danas postoje isti bendovi koji su postojali pre 15 godina, samo Azra i Bijelo Dugme fale, manje više svi su tu, a da rok scena živi dokazuju i festivali kao što je Belgrade Beer Fest”.

Turistička organizacije Srbije poziva turiste na Belgrade Beer Fest

Turističke manifestacije su po svim pokazateljima sve značajniji turistički proizvod u Evropi i svetu. Manifestacija je specifičan proizvod, jer se održava samo jednom godišnje i ima neobično jak uticaj na kreiranje imidža o nekoj destinaciji. Pored značaja koji manifestacija ima u smislu širenja pozitivnih vibracija o zemlji, ona ima i ekonomsku funkciju, koja se odnosi na potrošnju turista i otvaranje novih radnih mesta, navodi se u saopštenju za medije.

“Svakako da, u okviru letnje ponude, Beogradski festival piva – Belgrade Beer Fest  zauzima značajno mesto, jer predstavlja najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi po prosečnoj poseti. Belgrade Beer Fest se etablirao kao jedan od značajnih segmenata turističke ponude Srbije, te u skladu sa tim, njegovi organizatori se uvek pobrinu za odlično raspoloženje i festivalsku atmosferu. S obzirom da Belgrade Beer Fest predstavlja brend koji doprinosi promovisanju zemlje i jačanju njenog imidža, Turistička organizacija Srbije u svojim aktivnostima intenzivno promoviše ovaj festival i nastojaće da ga svesrdno podržava i u godinama koje slede,” rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović i dodala: “Imajući u vidu značaj manifestacionog turizma, Turistička organizacija Srbije je, u okviru ovogodišnje letnje domaće i regionalne kampanje “Vidi Srbiju..savršen odmor ti je nadohvat ruke”, podržala letnje festivale u Srbiji. TOS je ovu aktivnost sproveo i na globalnom tržištu putem globalnih medija (emitovanjem reklamnog spota na BBC-u) i putem digitalnih medija, sa ciljem animacije sve većeg broja turista koji posećuju naše festivale i gradove u Srbiji. Poseta festivalima daje dodatnu vrednost ponudi određenih destinacija. Beograd se kao „city break“ destinacija i ove godine našao na listi britanskog „Independent“ među 17 gradova koje turisti treba da posete, a Belgrade Beer Fest je dobio priznanje kada ga je isti taj list uvrstio među 20 svetskih događaja koje treba obavezno posetiti.”