Mađarski bend Shakin u Svilajncu 1Foto: Promo

Shakin predvodi fascinantna pevačica i trubačica Veronika Villango. Pored nje u bendu su i Daniel Balogh (gitara, vokal) i Zsolt Ferenczi (bubnjevi). Živopisne, zarazne melodije i upečatljivi živi nastupi, prave savršeni balans njihovoj pop sirovosti. Dosad su izdali dva EP-a, a trenutno završavaju i svoj prvi LP. Vole da kažu da su najveći uticaj na njihovu muziku izvršili The White Stripes, The Velvet Underground i The Kills.

Sefrango je Goran Stojanović, povratnik iz Francuske. Svirao je u brojnim bendovima, među kojima je najpoznatiji blues/rock bend Touchez Pas Au Grisbi iz Pariza. Sefrango za svoju muziku kaže da je alternativni rock/blues, sve pesme su autorske, otpevane na engleskom jeziku, a njegov performans i minimalističan zvuk gitare prate semplovi na matrici, koji su imitacija bubnjeva.

Inače, ovo je 20. koncert koji udruženje „Rođen negde dole“ organizije u poslednje četiri godine pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac. Na tim koncertima dosad su nastupali muzičari iz 17 država sa četiri kontinenta.