Mađarski bend Shakin u Svilajncu 1Foto: Promo

Mađarski bend Shakin predstaviće se sutra publici u Svilajncu u okviru projekta „Za korak bliže“ koji sprovodi udruženje „Rođen negde dole“. Koncert ovog garažnog/bluz trija održaće se u kafe klubu KS (Trg Mare Resavkinje), dok će kao predgrupa nastupiti lokalni one man band Sefrango.

Shakin predvodi fascinantna pevačica i trubačica Veronika Villango. Pored nje u bendu su i Daniel Balogh (gitara, vokal) i Zsolt Ferenczi (bubnjevi). Živopisne, zarazne melodije i upečatljivi živi nastupi, prave savršeni balans njihovoj pop sirovosti. Dosad su izdali dva EP-a, a trenutno završavaju i svoj prvi LP. Vole da kažu da su najveći uticaj na njihovu muziku izvršili The White Stripes, The Velvet Underground i The Kills.

Sefrango je Goran Stojanović, povratnik iz Francuske. Svirao je u brojnim bendovima, među kojima je najpoznatiji blues/rock bend Touchez Pas Au Grisbi iz Pariza. Sefrango za svoju muziku kaže da je alternativni rock/blues, sve pesme su autorske, otpevane na engleskom jeziku, a njegov performans i minimalističan zvuk gitare prate semplovi na matrici, koji su imitacija bubnjeva.

Inače, ovo je 20. koncert koji udruženje „Rođen negde dole“ organizije u poslednje četiri godine pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac. Na tim koncertima dosad su nastupali muzičari iz 17 država sa četiri kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari