1. jun – Oliver Huntemann i Victor Ruiz „Topljenje“

Mesto održavanja: Beogradski sajam

Nemački producent i DJ, koji je preko 20 godina na sceni, Oliver Huntemann, zajedno sa jednim od najaktuelnijih svetskih producenata Victor Ruizom 1. juna predstaviće se u Atrijumu Beogradskog sajma specifičnim zvukom srpskoj publici. Ovo nije njegovo prvo gostovanje u Beogradu, gde je već nastupio prošlogodišnjeg oktobra.

1. jun – Naissus Fest 2018

Mesto održavanja: Niška tvrđava

Ovog petka tvrđava u centru Niša okupiće veliki broj domaćih i stranih DJ- va. Nišlije će imati priliku da slušaju mnoga poznata imena elektronske muzike, a neka od njih su Andrew  Meller, Cavin Viviano, Dimiz & Baley, Dejan Milićević, Kristijan Moler i mnogi drugi.

2. jun – The Yellowheads

Mesto održavanja: Drugstore, Beograd

Klub Dragstore okupiće ovog vikenda ljubitelje elektronske muzike nastupom poznatog tehno benda The Yellowheads. Bend su osnovala dva prijatelja koje je kako kažu spojila strast prema tehno muzici. Ime grupe The Yellowheads jeste istovremeno i njegov znak, naime umetnici su anonimni i na svojim nastupima nose žute maske.

2. jun – Junski avalski vikend

Mesto održavanja: Plato ispred Avalskog tornja

Prvi u nizu vikend festivala koji će se održavati tokom celog juna na Avali obeležiće koncert muzičke grupe Bistrik i Bilje Krstić, a prisutni će moći da uživaju uz druge muzičke grupe i nastupe kulturno umetničkih društava.

1 – 2. jun – To be Punk Fest

Mesto održavanja: Studentski kulturni centar, Novi Sad

Jedanaesti po redu To Be Punk festival održaće se prvog vikenda juna u Novom Sadu. Ponovo će u dva dana nastupiti 16 bendova koji do sada nisu svirali na festivalu. Većina imena poznata su publici, ali ima i nekoliko debitanata. Engleski anarho sastav Crisis nakon duge pauze vratio se na scenu i održao niz sjajnih koncerata, a jedno su od najekskluzivinijih imena ovogodišnjeg Festivala.

6. jun – Koncert za dve zvezde „MIRIS BAŠTINE“

Mesto održavanja: Kombank dvorana

U velikoj sali Kombank dvorane 6. Juna od 20 časova izvorne pesme i odabrane kompozicije u tradicionalnom duhu izvešće vokalni solisti Bilja Krstić i Ivan Milinković u pratnji Narodnog orkestra Radio – televizije Srbije pod upravom Vlade Panovića.

Bilja Krstić sa orkestrom Bistrik je više od petnaest godina i širom sveta promoviše naše etnomuzikološko nasleđe. Uspešno je napravila sponu između našeg izvornog muzičkog stvaralaštva i savremenih tendencija, dok je Ivan Milinković devet godina uspešno nastupao u Beogradskoj operi kao solista u sporednim i glavnim ulogama. Najzapaženije nastupe ostvario je sa grupom Legende.