Muzički vodič od 1. do 8. marta 1

1. mart – Atheist Rap

Večeras u Klubu Fest nastupiće bend Atheist Rap koji obeležava 30 godina postojanja. Gosti na koncertu biće Crveni Karton iz Kruševca.

1. do 7. marta – Dani Darka Rundeka u Beogradu

Muzički vodič od 1. do 8. marta 2Manifestacija „Dani Darka Rundeka u Beogradu“ biće održana od 1. do 7. marta u Domu omladine Beograda, tokom koje će Darko Rundek predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte, tako što će održati čak pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama muzičara, scenografiji i prostoru.

1. marta, nastupiće Darko Rundek & Ekipa Best of. Zatim, 2. marta Darko Rundek & Ekipa NOVO i zaboravljeno, potoma Cul De Sac, free impro experimental, 5. marta nastupiće Andreja, Rundek & Ekipa, promocija albuma „Mura Mura“ i 7. marta Rundek Cargo Trio, Plavi avion/Mostovi. Koncerti će počinjati u 21 čas.

2. mart – Artan Lili

Muzički vodič od 1. do 8. marta 3Nakon rasprodatih novogodišnjih koncerata u Beogradu, zemlji i regionu Artan Lili najavljuju ekskluzivni klupski koncert, na metar od publike u susret proleću u subotu nastupom u legendarnom zemunskom klubu FEST, istaknuto je u najavi događaja.

Beogradska noise-pop grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Grupu čine Bojan Slačala, Romana Slačala, Marko Ajković I Ivan Skopulovič. Postali su poznati po sukcesivnom izdavaštvu svojih singl-spotova. Njihovi singlovi od tada do danas osvajaju prva mesta svih relevantnih top lista u zemlji i regionu, istakli su organizatori i dodali da će kao gosti te večeri na koncertu nastupiti sjajni negotinsko-niški trio SickTer.

2. mart – CRVI

U subota, u Elektropioniru nastupiće bendovi Karpo i Crvi.

Povodom nastupa benda Crvi organizatori su istakli da su se „dve godine nakon debitantskog albuma Crvi vratili s novim, drugim po redu, studijskim albumom – „Šta si to uradio?“. Na albumu se nalazi sedam pesama. Izdanje predstavlja skup starih, ranije neobjavljenih pesama koje su svoju konačnu formu dobile delovanjem nove postave i novog materijala nastalog formiranjem nove postave benda.

Sa novim pesmama Crvi nastavljaju svoj put, koji su započeli sa prethodnim albumom – „Piše nam se dobro“, a sam bend nastavlja evoluirati u svakom pogledu. Kroz pesme se provlače motivi i iskustva iz ličnih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti.

Muzički, na novom albumu „Šta si to uradio?“ Crvi više eksperimentišu, i čvrstu rock formu začinjavaju disonantnim noise i art-rock elementima, što potvrđuje njihovu inventivnost i hrabrost. Upravo tu beskompromisnost oni dokazuju kako na studijskim radovima, tako i na nastupima na kojima retko koga ostavljaju ravnodušnim“.Gosti na koncertu biće Karpo garažni indi/surf bend iz Beograda.

7. mart – Still Corners

Muzički vodič od 1. do 8. marta 4Britanski dream pop / synth pop bend Still Corners prvi put će nastupiti u Beogradu 7. marta u četvrtak u  20.30 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Pod uticajima koji obuhvataju vanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih, Still Corners je projekat koji zajedno realizuju Greg Hjuz (Hughes) i Tesa Marej (Tessa Murray). Grupa je osnovana ubrzo nakon što je Hjuz, kao „emigrant“ iz Amerike, upoznao Tesu na železničkoj stanici u Londonu – istaknuto je u najavi koncerta i dodato da će ih „turneja kojom promovišu album „Slow Air“ dovesti prvi put i u Beograd“.

Muzički vodič od 1. do 8. marta 57. i 8. mart – Nikola Vranjković

Dva koncerta za redom, u četvrtak i petak održaće Nikole Vranjkovića u 22 časa u Feedbacku.

7. i 8. mart – Metropolis Jazz Fest 2019

Muzički vodič od 1. do 8. marta 6Na dvodnevnoj manifestaciji, 7. i 8. marta u Domu omladine Beograda i Muzičkoj kući Metropolis, nastupiće više od 30 vrhunskih domaćih umetnika, okupljenih u pet sastava.

U četvrtak 7. marta od 20 sati, u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda svoja aktuelna izdanja, objavljena tokom prošle godine za etiketu Metropolis Jazz, predstavljaju sastavi Fish In Oil i Nikolov-Ivanović Undectet. Veče otvaraju mladi talenti The Ikigai Collective, a zatvara kvintet Metropolis Jazz All-Stars, ekskluzivno sastavljen za ovu priliku od lidera sastava koji svoje albume objavljuju za Metropolis Jazz.

8. mart – Repetitor i Vizelj

Muzički vodič od 1. do 8. marta 7Jedna od najvećih evropskih koncertnih atrakcija i verovatno najenergičniji sastav na ovim prostorima svira po prvi put u Kladovu. Legendarni Repetitor iz Beograda nastupiće u klubu Fusion, a podršku im pružaju predvodnici nove generacije rok bendova, još jedan furiozni trio, Vizelj koji će otvoriti koncert, istaknuto je u najavi koncerta.

8. mart – BeFem – Bring The Noize Vol. 3

Muzički vodič od 1. do 8. marta 8Bring The Noize – BeFem dodela priznanja za feministicke inicijative za 2018. godinu u Kulturnom centru Grad biće propraćena muzičkim nastupima Lady K, Ana Ćurčin & Manivi, Lip Sync Battle, DJ set Johana Bogićević F-Society, Banda Panda.

Osmi mart je. To je savršena prilika da proslavimo sestrinstvo, hrabrost i izvojevane pobede! To je pravi trenutak da ucrtamo mapu za drugačiji i pravedniji svet i lokalno i globalno. Budite sa nama u noći u kojoj ćemo se podsetiti sjajnih feminističkih akcija, kolektiva i pojedinki iz 2018, koje su nam pokazale kako zajedno i samo solidarno možemo započeti promenu i biti deo pravednijeg i boljeg sveta, istaknuto je u najavi događaja.