20.07. Sabor rokenrola u Lučanima

Foto: Sabor rokenrola

Tokom sabora nastupaće Goblini, Dža ili Bu, Kristali i Crveni karton. Osim prilike da čuju četiri odlična benda, posetioci će odlaskom na Sabor RNR upoznati i malo mesto na jugo-zapadu Srbije. Početak koncerta planiran je za 21 časova, a ulaz je besplatan.

21.07. Door Window Nine 

Door Window Nine je autorski indie heavy rock bend koji opisuje današnji mladalački život i vreme u kojem živimo na neki svoj suptilni način, i kroz upadljivu heavy indie rock muziku i tonove. U pitanju je trio koji čine basista Luka Vukićević, glavni vokal, gitarista Stefan Živković i bubnjarka Katarina Stevanović. Koncert će biti održan na platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, od 20 časova.

23.07. K-pop world festival

K-pop World Festival je takmičenje u pevanju i plesu uz korejski pop. Ovo je zvanični svetski K-pop događaj, čiji lokalni ogranak organizuje Ambasada Republike Koreje u Srbiji.

U Sali Amerikani Doma omladine Beograda od 16:00 časova biće održana finalna audicija lokalnog takmičenja Kpop World Festival, a zatim žurka na splavu Shake&Shake od 20:00 časova. Oba dogadjaja su otvorena za javnost.

24.07. Festival ,,Strings” u Leskovcu

Foto: jugmedia.rs

Publika će ove godine moći da čuje violinistu Valerija Sokolova koji će održati koncert od 20 sati u Narodnom pozorištu, uz pratnju harmonikaša Jovice Ivanovića, dok će od 22 sata koncert održati grčki muzičari Saša Papalabru i Apostolos Kalcaš. Ulaz na koncerte je slobodan.

26.07. Snarky Puppy na Kalemegdanu

Osnivač legendardnog benda Snarky Puppy, Michael League, pokrenuo je world music i džez super grupu – Bokante. Oni će 26. jula zatvoriti drugu po redu seriju koncerata Musicology Barcaffè Sessions, koncertom u klubu Bitefartcaffe Summer Stage, na Kalemegdanu.