Foto: Pexels - Maurício Mascaro

27. jul – Energija fest – Djs From Mars

Luca Emanuele Ventafridda i Massimiliano Garino su među najpoznatijim DJ-evima na svetu. Njihovo kombinovanje različitih muzičkih žanrova, od popa i roka, do elemenata različitih vrsta elektronske muzike, uz dodatak svojih jedinstvenih bitova i bas linija dovelo je do njihove vrtoglave popularnosti širom sveta. Godine 2013. DJs From Mars su zvanično proglašeni i jednim od najpopularnijih izvođača na svetu, ulaskom na listu DJ Mag top 100. Ove godine beleže svoj prvi nastup u Srbiji, 27. Jula na Energija Festu u Paraćinu.

28. jul – Yokono na Zidiću

Fuzijom mnogih muzičkih pravaca, od gitarskog ambijentala, stoner roka, psychodelic roka, preko post roka, hard roka, trip hopa i daba, Yokono instrumentalnom rock&roll energijom kreira jedinstveni muzički izraz koji je i sirov, ali i sofisticiran. Koncert će biti održan ove subote ispred Doma omladine Beograda od 20 časova.

29. jul – Rok opera

Opera Srpskog narodnog pozorišta je pripremila koncert Rok opera, koji se realizuje u saradnji sa Novosadskim Big Bendom i Horom i Orkestrom Opere SNP-a. U spoju muzičkih žanrova roka, džeza i opere, na ekskluzivnom koncertnom programu zastupljeno je 18 antologijskih muzičkih hitova pop i rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Koncert će biti održan na Letnjoj pozornici Palić od 21 čas.

30. jul – Cotton Pickers

U avgustu 2012 godine Pickersi su završili rad na svom debi albumu po imenu “Slaughterhouse Blues“, koji je ponudio njihov kvalitetan spoj izmedju rocka i bluesa. Energični i emotivni, Cotton Pickers su brzo osvojili simpatije kako publike, naročito mlade, tako i kolega i medija, donoseći dah svežine na domaću bluz scenu. Grupi je do danas ostala koncertno veoma aktivna – mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima širom Srbije bili su odlična prilika da bend stekne i opravda reputaciju odličnog live benda, pa ćemo se sa posebnim oduševljenjem sresti sa njima u okviru serijala Monday Blues Doma omladine Beograda u 20 časova na Zidiću.

31. jul – Riblja Čorba

Riblja čorba je jedna od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa, koja je osnovana u Beogradu 1978. godine, i traje više od 40 godina. Besplatan koncert biće održan na gradskom trgu u Staroj Pazovi.

1. – 6. avgust – Piano summer festival

Foto: pixabay

Posebna privilegija za Vranjance, ove godine, biće i prilika da uživaju u interpretacijama umetnika izvedenim na koncertnom klaviru marke „Steingraeber“, instrumentu poznatom po svom plemenitom zvuku koji je svojevremeno oduševljavao Lista, Vagnera i mnoge druge. Koncerti će se, kao i ranijih godina, održavati u Domu vojske.