28. decembar – Amaro Del

Najbolja romska muzika svih krajeva sveta u izvođenju najećih majstora, istaknuto je povodom najave Amaro Del koji će sa početkom u 22 časa nastupiti u Ciglani – Klubu ljubitelja teške industrije.

28. decembar – Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija je spremna za najveselije nastupe u godini i priređuje čuvene novogodišnje koncerte u Kolaracu u 20 časova, istakli su organizatori i dodali da filharmonija predstavlja Lusero Tenu, virtuoza na kastanjetama, legendu flamenka i miljenicu svetskog džet seta. Ulaznice su rasprodate za samo tri dana, tako da će Filharmonija uvesti sto ulaznica za stajanje, koje će biti u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Pod dirigentskom palicom Olivera Dijaza, Beogradska filharmonija će kalendarsku godinu ispratiti uz repertoar sastavljen od hispano plesova. Pored flamenka, publika će uživati u raznolikim latino ritmovima, kao što su mambo, tango, malagenja, fandango, malambo.

28. decembar – Klabing uz klasičnu muziku – DJ Ivan Tasovac

Da li klasična muzika može biti deo klupske scene, pokazaće Beogradska filharmonija u petak u klubu Taman, od 22 i 30, u srcu Savamale, pod nazivom “Late Night Classic”, slušaće se klasična muzika, a prvi DJ će biti Ivan Tasovac, istakli su organizatori i dodali da će to biti prvi filharmonijski afterparti i to nakon novogodišnjeg koncerta koji će se iste večeri održati na Kolarcu.

Ovo je još jedan od načina na koji Beogradska filharmonija želi da klasičnu muziku iznese iz uobičajenih okvira, i proširi je na jednu od sfera po kojima je Beograd među najpoznatijim gradovima u Evropi – klabing. Klasičnu muziku će približiti urbanoj klupskoj populaciji Beograda kao nešto uz šta se jednako može uživati kao i uz energijom nabijene ritmove elektronske muzike.

28. decembar – Bitipatibi

Bend  Bitipatibi nastupiće u petak u Domu omladine Beograd u 21 čas. Organizatori su povodom nastupa istakli da Bitipatibi spadaju u najvažnije dream pop sastave koji su se pojavili poslednjih godina u regionalnim okvirima.

Njihova suzdržana, stidljiva “shoegaze” estetika, provučena kroz osetljive ljubavne pesme u kojima se prepoznaju svakodnevne gradske situacije i odnosi, ima sva obeležja važnog generacijskog iskaza.

29. decembar – Fish in Oil

Grupa Fish in Oil, koja izvodi električnu, autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima surfom, filmskom muzikom, bluesom, free jazzompunkom, rock n’ rollom nastupiće u 22 časa u Ciglani Klubu ljubitelja teške industrije, najavili su organizatori.

29. decembar – Koncert džez odseka FMU

Koncert studenata džez odseka Fakulteta muzičke umetnostin nastupiće u Ateljeu 212 u 20 časova. Na programu su kompozicije iz različitih perioda jazz istorije ali i kompozicije i aranžmani studenata i profesora. Nastupaju kombo ansambli, vokalni ansambli i Big Bend, ističu organizatori.

29. decembar – Novogodišnji Belgrade Riot Fest 4 , 30 Godina Panka u Beogradu

Proslava 30 godina beogradskih pank bendova, koji su bili nosioci scene s kraja osamdesetih i početka devedesetih, i koji su i dalje tu da svojom svirkom i energijom pravdaju da su legende Bgd panka, doviće se u klub Garaža, sa početkom u 20 časova -najavili su organizatori i dodali da posetioci mogu da očekuju ekskluzivne goste, dobru zabavu, druženje sa prijateljima koje ste ko zna kada videli na koncertima, jer ovo se ne propušta.

Satnica festivala:

20h –BLAST 77
21h –Direktori
22h –DZA ILI BU
23h –NBG
00h –Terrier
01h –SMF – Official

29. decembar – Hornsman Coyote Soundsystem

Legendarni reggae rock muzičar Nemanja Kojić aka Hornsman Coyote nastupiće sa svojim soundsystemom u beogradskom klubu Soul Society-Stari Bitef, od 22 časa, istakli su organizatori i dodali da će na ovom koncertu, beogradska publika imati priliku da pored, sada već svima poznatih, hitova poput Glow Jah Light i Belly of the Beast, čuje i numere sa poslednjeg studijskog albuma Hornsman Coyotea-a „Sevengreen“, kao što su Tone of your voice, Bells of Hate i Modern Age Slavery.

29. decembar – Bjesovi

U subotu u SubBeernom centru, u 21 čas, nastupiće rock bend Bjesovi. Tim povodom organizatori su naveli “Zima, zima, pakla ima, od Bjesova pozrav svima”! Dobro poznati bend iz Gornjeg Milanovca, koji nastupa skoro 30 godina, fanove je stekao zahvaljujući autentičnom zvuku i tekstovima, tradicionalno održava prednovogodišnje koncerte, a naziv je dobio prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi”.

29. decembar – 1. januar – Central Dance Event 2019

Šesto izdanje Central Dance Event novogodišnje platforme donosi svim ljubiteljima elektronskog zvuka četiri vrhunska dana u Hangaru u Luci Beograd.

Tokom prethodnih pet godina, posetioci Central Dance Event žurki imali su prilike da uživaju u nastupima svetskih zvezda elektronske scene poput: berlinskog dua Pan-Pot; Diynamic izvođača Kollektiv Turmstrasse, Magdalene i Lehara; Drumcode predstavnika Ilaria Alicante-a i Dense & Pika; istaknute dame elektronike Anje Schneider; Olivier-a Mateu-a poznatijeg kao Rodriguez-a Jr-a; mladih nada svetske elektronske scene Charlotte de Witte i La Fleur; svetske di-džej senzacije The Martinez Brothers, promoterima progressive zvuka Guy J-a i Guy Mantzur-a; kraljice minimal techno-a Magde; Pig & Dan-a; Heartthrob-a; Andrea Oliva-e, kao i specijalnom di-džej setu David-a August-a. Nezaboravni su bili i nastupi najboljih i najtraženijih domaćih izvođača.

30. decembar – Stereo MC’s i Rudimental

Stereo MC’s, britanski hip hop elektro dens sastav nastupiće u nedelju u 22 i 50 dok će engleski drum and bass sastav, Rudimental natupiti 20 minuta posle ponoći ispred Doma Narodne skupštine.

30. decembar – Ansambl Janoška

Foto: Srpsko narodnom pozorištu.

U Srpskom narodnom pozorištu, u 20 časova nastupiće Ansambl Janoška i Vojvođanski simfonijski orkestar na Novogodišnjem gala koncertu. Za dirigentskim pultom stajaće slavni umetnik današnjice, violinista Julijan Rahlin.

Ansambl Janoška (Slovačka/Austrija) jedna je od najoriginalnijih muzičkih grupa na svetu, čiji su koncerti širom sveta uvek rasprodati, prepuni uzbuđenja i iznenađenja. Osnovali su je 2013. godine braća Ondrej, Roman i František, kojima se pridružio i kontrabasista Julijus Darvaš. Inspiracija ove četvorice muzičara je neiscrpna. Oni su perfektno povezali svoje bogato višegeneracijsko muzičko nasleđe s visokim muzičkim obrazovanjem u Beču i sklonošću ka povezivanjem različitih muzičkih konteksta i žanrova, istakli su organizatori koncerta.

1. januar – Kanda Kodža Nebojša

Prvojanuarska tradicija u SubBeernom centru mora da se poštuje naglašavaju organizatori, zato će
Kanda kodža i Nebojša 1. dan 2019. godine nastupiti u 22 časa.

– Baš tamo, jer smo i ovu godinu započeli u Cetinjskoj. A bila je to super žurka. I bila je ovo jedna dobra godina. I tek će biti, istakli su organizatori koncerta i dodali da će 2018. da saberu u SubBeernom.

Povezani tekstovi