Foto: Pixabay

28. septembar – Beogradske horske svečanosti

U periodu od 28. do 30. septembra održava se festival “Beogradske horske svečanosti”, internacionalni festival koji u programu ima takmičenje horova u dve kategorije i revijalni program sa dodelom nagrada i priznanja.

Ulaznice su u prodaji preko Eventim mreže, po ceni od 1.200 dinara. Sav prihod od ulaznica će biti namanjen deci iz centra “Svratište” , drugim ugroženim grupama pojedinaca i talentovanoj deci iz muzičkih škola koja se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji za kupovinu funkcionalnog instrumenta.

Manifestacija se održava u Domu omladine Beograda, celokupan program možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu.

29. septembar

 • VIS Limunada

  Vokalno instrumentalni sastav Limunada objavljuje novu singl numeru pod naslovom „Kad sunce zađe“ i
  na poslednjim talasima leta priprema koncert povodom zatvaranja bašte Kulturnog centra Grad, u
  subotu 29. septembra sa početkom od 21:00 čas.

  Nova singl numera sa pratećim video spotom pod naslovom „Kad sunce zađe“, inspirisana je noćnim
  životom velegrada a posebno letnjim noćima na beogradskim rekama. U ritmu bluza i svinga, sa
  neočekivano uglađenim šlager vokalom i upečatljivim pratećim vokalima, numera dočarava uzbuđenja
  gradskih provoda i obećava da postane novi hit.

 • Beti peva Bili

  Za kraj ovogodišnjeg ciklusa koncerata „Džez za dž“, u subotu od 13 časova, nešto sasvim posebno – vokalna diva naše muzičke scene, Beti Đorđević, sa ekipom mladih džez muzičara, u Domu omladine Beograda izvešće posebno pripremljen program „Beti peva Bili“, posvećen legendarnoj Bili Holidej.

 • Džez u šumi – Đorđe Obradović Trio

  “Džez u šumi” je serija džez koncerata kreirana od strane džez vokaliste Đorđa Obradovića u saradnji sa Timonom Toma, vlasnikom kafe bara ‘Gorski Smeško’ sa prostom idejom spajanja prirode i kvalitetne muzike. Uspeh projekta potvrđuje sve veći broj posetilaca iz događaja u događaj.

  Koncert će biti održan u subotu sa početkom u 19 časova u Kafe baru ‘Gorski Smeško’, Popovica, Novi Sad. Obradović će nastupiti u pratnji Branislava Tomića, klavir i Milana Jančurića, saksofon.

2. i 3. oktobar – Mario Biondi

Foto: Mario Biondi / Twitter

Treći koncertni serijal Musicology obuhvatiće čak tri zemlje: Mario Biondi otvoriće novu muzičku sezonu koncertima u Beogradu, Ljubljani i premijerno Zagrebu. On će 2. i 3. oktobra prvo gostovati u srpskoj prestonici, u klubu Novi Bitefartcafe, a zatim će nastaviti sa koncertima u regionu.

Mario je soul-džez pevač iz umetničke porodice. Njegov pradeda je bio ugledan slikar, njegova baka pevačica, a otac popularan kompozitor, pa je bilo logično da će i Mario naslediti taj umetnički gen. Pored koncerta Mario Biondia, najavljena su još dva izvođača predstojeće sezone – bend Knower i Kezaje Džons.

4. oktobar – Indexi i prijatelji

Foto: Wikipedia

Koncertni spektakl „Indexi i prijatelji – Da sam ja netko“,  omaž kultnom sarajevskom bendu, vraća se na scenu Velike dvorane Sava centra. Ponovo se u Beogradu okupljaju muzičari, nastavljajući tradiciju koja traje iz godine u godinu, uz pesme Indeksa koje obožavaju sve generacije. Oni su najdugovečnija i najznačajnija bosanskohercegovačka pop rok grupa i jedna od najboljih ex-YU  grupa, a prvi nastup imali su davne 1962. godine.