Muzički vodič od 1. do 8. februara 1Foto: Promo

1. februar – Fish in oil

Muzički vodič od 1. do 8. februara 2
Foto: Promo

Grupa Fish in Oil održaće večeras koncert u Soul Society-ju (stari Bitef) koji će početi u 22 časa.

Povodom nastupa ovog benda organizatori su saopštili da „eklektična muzika sastava Fish in Oil predstavlja organski spoj bluza, svinga, fri-džeza, šansone, fankija, surfa i panka, a delimično je nadahnuta ambijentima Džona Zorna, Marka Riboa i Toma Vejtsa. Dugogodišnji omiljeni sastav beogradskih klubova, danas nastupaju po festivalima širom zemlje, kao i u inostranstvu“.

2. februar – Auf Wiedersehen

Muzički vodič od 1. do 8. februara 3
Foto: Promo

U subotu u Art galeriji Kvaka 22 u 22 časa koncert će održati Auf Wiedersehen. Tim povodom organizatori su poručili da bend izvodi „elektro rokenrol koji kukovima i kolenima daje slobodu kakva se odavno priželjkuje“.

4. februar – Koncerti klasične muzike u februaru

Muzički vodič od 1. do 8. februara 4
Foto: Promo

U ponedeljak u 20 časova, biće održan koncert violinistkinje Mione Topalović i pijanistkinje Jovanke Ristić Tot, ali i koncert violinistkinje Anje Petković, violončelistkinje Angeline Živković i pijanistkinje Danice Dujaković u 21 sat iste večeri. Tim povodom organizatori su poželeli dobrodošlicu na februarske koncerte u Istituto Italiano di Cultura in Belgrado i Galeriji Artget. Oni su u najavi događaja istakli da će posetioci i ovog meseca imati priliku da čuju mlade nade domaće klasične muzičke scene.

5. februar – Uriah Heep

– Legendarni britanski hard rok bend Uriah Heep održaće koncert u utorak u 20 i 30 časova u beogradskom Sava centru, u okviru evropske turneje povodom novog albuma „Living The Dream“ – istaknuto je u najavi događaja i dodato da je ovaj muzički sastav osnovan 1970. godine u Londonu, a iste godine su postavili jedan od kamena međaša hard roka.

6. februar – Kiki Brava Tex-Yu Rok ‘n’ Rol

Muzički vodič od 1. do 8. februara 5
Foto: Promo

Kiki Brava odžaće koncert u Berlinu Monroe u  20 časova.

– On je muzičar iz Teksasa koji živi u Beogradu. Svira gitaru i peva na našem i engleskom jeziku. Njegov repertoar sastoji se od ex-YU rock pesama izvođača poput EKV, Azra, Atomsko Sklonište… i klasičnih rock numera iz 70-ih od Led Zeppelin, Doors, Pink Floyd, Beatles…, kao i autorskih stvari na našem i engleskom jeziku – istaknuto je u najavi koncerta.

6. februar – Bob Marley’s Day with Hornsman Coyote

Proslava Bob Marlijevog rođendana biće održana u Božidarcu, sa početkom u 20 časova.

Muzički vodič od 1. do 8. februara 6
Foto: Promo

– Ove godine Hornsman Coyote će pored nekih od najvećih Marlijevih hitova izvesti i nekoliko pesama sa svog najnovijeg izdanja „SEVENGREEN“, kao što su Tone of your voice, Bells of Hate i Modern Age Slavery, kao i pregršt hitova iz svoje dosadašnje karijere, poput Glow Jah Light ili Belly of the Beast – istakli su organizatori događaja i dodali da sedmu godinu za redom Božidarac organizuje koncerte povodom rođendana Bob Marlija a ujedno obeležava i rođendan Vračar Rocks-a koji se od 2012. godine u kontinuitetu održava u Božidarcu. Zagrevanje za nastup Hornsman Coyote Sound Systema uz DJ Gigatron Selecta.

7. februar – Koncert Nikola Pejaković Kolja

Koncert Nikole Pejakovića Kolje biće održan u četvrtak u 20 časova u Velikoj sali Doma kulture Aleksinac. Kolja je naš poznati glumac, reditelj, scenarista i muzičar.

8. februar – Samostalni Referenti

Muzički vodič od 1. do 8. februara 7
Foto: Promo

Samostalni Referenti proslaviće svoj 23. rođendan u petak u SubBeerni Centar. Gosti će tom prilikom biti Hurleur – istaknuto je najavi događaja i dodato da rođendani Samostalnih Referenata uvek donose iznenađenja, sjajnu atmosferu, dobru svirku i prepričavaju se danima.

– Ovo će biti prvi put da Referenti sviraju u SubBeernom centru i posebno su uzbuđeni zbog toga što silaze u specifično podzemlje Cetinjske ulice – istakli su organizatori.