Počeo Arsenal fest u Kragujevcu 1Foto: Siniša Obrenić

Sa porukom „Snažno uz muziku“, na Kneževom arsenalu, večeras je počeo 11. Arsenal fest i to je prvi veliki muzički fetival na otvorenom u Srbiji od početka pandemije korona virusa.

Kapije su otvorene oko 18 sati, a festival će trajati tri dana i na njega će moći da uđu svi oni koji su se vakcinisali ili preležali virus.

Svima koji nisu u potpunosti imunizovani vakcinama, ili nemaju potvrdu o razvijenim antitelima, festival je omogućio besplatno brzo testiranje na nekoliko lokacija u gradu.

Počeo Arsenal fest u Kragujevcu 2
Foto: Siniša Obrenić

Na glavnoj bini u toku je koncert Partibrejkersa, a zatim će svirati „Bajaga i instruktori“ i folk pankeri „Brkovi“.

Na Garden Stage-u će nastupiti kultni bendovi Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Funk Shui.

Na Explosive DJ Stage večeras dolaze Gorache b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić.

Sutra uveče glavna bina pripada zagrebačkim pank rokerima Hladnom pivu, internacionalnoj Balkan-ska atrakciji Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u.

Vlasnik hitova „Flow“, „Love Someone“ i „So Are You“, koji je već bio oduševio publiku Arsenala 2017. godine, sada se posle pauze upravo u Kragujevcu vraća živim nastupima uz poruku: „Ne mogu dočekati otvaranje (koncertnih) prostora!“

Na Garden Stage 25.juna, koji se nalazi u nekadašnjoj „Zastavinoj bašti“, dolaze Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, kao i Svemirko, Nikom ništa, Kika, Dram, Klinac i Kendi.

Na Explosive DJ Stage-u druge večeri su Bokee, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić.

Počeo Arsenal fest u Kragujevcu 3
Foto: Siniša Obrenić

Završne večeri festivala u subotu, 26.juna, premijerno će svirati švedski gitarista Yngwie Malmsteen sa svojim bendom.

On je ranije poručio fanovima: „Jedva čekam da vas sve vidim tamo!“

Učešće na Arsenalu biće mu jedan od prvih nastupa posle više od godinu dana sviračke pauze uslovljene pandemijom kovid-19.

Virtuozni Šveđanin, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok, nedavno se oglasio singlom „Wolves at the Door“ kojim najavljuje novi album „Parabellum“ predviđen za kraj jula.

Treće večeri Arsenala publika će pratiti i nastup „Osvajača“ koji slave 30 godina od prvog albuma „Krv i led“, „Orthodox Celts“ i „Riblje čorbe“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Počeo Arsenal fest u Kragujevcu”

  1. Zapravo, lažna informacija ne 11ti već 10ti pošto smo imali prekid prošle godine koliko se sećam zbog vandrednog stanja. Arsenal Fest nije onakav kakav treba biti, bez kampa nije to to

  2. Zašto se u 21.veku kao najveće uživanje predstavljaju bajate zvezde prošlog veka?! Dokle teror mladih i novih?! I muzičari moraju u Nemačku da dobiju šansu…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.