Ovo će biti četvrti nastup popularnog repera na MTV EMA, a poslednji put se pojavio na ovoj dodeli 2013. godine u Amsterdamu, kada je počastvovan “MTV Global Icon” priznanjem i titulom najboljeg hip hop izvođača.

Eminem je do sada bio nagrađen sa čak EMA 15 nagrada, a ove godine nominovan je u dve katergorije – za najboljeg hip hop izvođača i najbolji nastup uživo.
“Sa 35 nominacija i 15 osvojenih nagrada, Eminem je uvek rado viđen gost na EMA i oduševljeni smo što možemo da najavimo njegov nastup na najvećoj noći u muzici,” saopštio je Bruce Gillmer, izvršni producent MTV EMA dodele.

Eminem se pridružuje ranije najavljenim izvođačima, među kojima su ovogodišnji “MTV Global Icon” laureati – irski sastav U2, David Guetta, The Killers, Shawn Mendes, Demi Lovato, Liam Payne, Camila Cabello, Kesha, Stormzy, Travis Scott, French Montana, David Guetta i Clean Bandit kojima će se pridružiti Zara Larsson, Anne-Marie i Julia Michaels. Voditeljka “2017 MTV EMA” biće Rita Ora, koja će takođe nastupiti.
 
Legendarni irski rok sastav U2 ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja “MTV Global Icon”. Bend će obeležiti ovaj događaj velikim besplatnim koncertom na londonskom Trafalgar trgu u subotu, 11. novembra. Prethodni dobitnici “MTV Global Icon” nagrade su Green Day, Ozzy Osbourne, Eminem, Whitney Houston, Queen and Bon Jovi.

Pored benda U2, i svetska DJ zvezda Davida Guetta će nastupiti u subotu veče na Trafalgaru, ali i na MTV EMA dodeli dan kasnije, gde će premijerno izvesti novi singl “Dirty Sexy Money”  sa Charli XCX i French Montanom.

Taylor Swift vodi po broju nominacija i nadmeće se za čak šest nagrada, uključujući i one za najbolji spot za pesmu “Look What You Made Me Do” i za najboljeg izvođača. Sledi je kanadska zvezda Shwan Mendes, koji se takmičiti u pet kategorija, a prate ga Kendrick Lamar i Ed Sheeran sa po četiri nominacije.

Pobednici, kao svaki put do sada, zavise isključivo od publike. Glasanje za sve kategorije, uključujući i za Best Adria Act, traje do subote, 11. novembra u 23:59, i odvija na sajtu www.mtvema.com. Nominovani za titulu najboljeg regionalnog izvođača su Sara Jo, bendovi Ničim izazvan i Koala Voice, Marin Jurić Čivro i Nina Kraljić.