Prvi Omladinski kantautorski festival u Novom Sadu od 31. avgusta 1Foto: Pixabay/ FirmBee

Centralni događaj na festivalu biće takmičenje mladih kantautora iz Srbije i regiona između 16 i 26 godina koji je na programu 4. septembra. Konkurs za prijave je još uvek u toku, a trajaće do četvrtka, 15. avgusta.

Mladi kantautori prijave šalju na adresu omladinski.kantautorski@gmail.com u elektronskoj formi, a pesme moraju sadržati umetnički kvalitet muzike i teksta, vanestradne konotacije, dok stil muzike nije određen. Odluku o odabranim pesmama stručni žiri će doneti u danima po zatvaranju konkursa.

Odabrani učesnici će, kroz seriju radionica, imati priliku da rade na svojoj pesmi sa mentorima i uz pratnju benda čije članove čine takođe mladi. Radionice će biti otvorenog karaktera, gde će posetioci moći da se upoznaju sa radom na pesmama i prate njihov progres.

Tako uobličene pesme mladi kantautori će izvesti u takmičarskoj večeri, a najbolji od njih biće novčano nagrađen po oceni stručnog žirija.

Festival pored takmičenja obuhvata promocije izdanja, koncerte i radionice, a biće održan u prostorijama Kulturnog centra Lab. Na zatvaranju festivala, 5. septembra, nastupiće bend iz Berlina „Makrele Dietrich.

Projekat je podržan od strane Uprave za kulturu Grada Novog Sada, uz logističku podršku Kulturnog centra LAB u Novom Sadu.