Na koncertu, koji organizuje Užička akademska parlamentarna unija, kako je najavio Luka Vojinović, učenik Umetničke škole, takmičiće se pet užičkih srednjoškolskih bendova – Puls herca, Kratki s vremenom, Ispitni rock, Platinium bend i U prolazu.

Prihod od prodatih ulaznica, koje koštaju 100 dinara, užički srednjoškolci će pokloniti   Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, kojoj je nephodna obnova posle nedavnog požara.

Podsetivši na to da je Užička akademska parlamentarna unija prva asocijacija takve vrste u Srbiji, koja je osnovana prošle godine s ciljem da neguje i afimiše vrednosti poput znanja, morala, poštenja, voluntarizma, ali i da uključi mlade u društvene tokove,  predsednik Skupštine grada Branislav Mitrović je pozvao sugrađane da se odazovu humanitarnom koncertu u što većem broju.

– Cilj takmičenja je da se promovišu i podrže kreativni mladi ljudi, koji imaju ideje i hrabrost, da se u ovom vremenu bave onom vrstom muzike koja nije dominantna u našoj zemlji, kazao je Mitrović i dodao da na koncertu neće biti prikupljena velika suma novca, ali da je mnogo važnija podrška koju mladi Užičani iskazuju svojim vršnjacima u Kragujevcu.

– Osim što se daje prilika mladim Užičanima da iskažu kreativnost, to je i njihova poruka o tome kakav bi trebalo da bude odnos prema obrazovnim ustanovama u društvu,   objasnio je Mitrović.

Navodeći da svojim muzikom šalju važne poruke, Ignjat Milićević, profesor u Muzičkoj školi „Vojislav Lale Stefanović“ i član žirija koji će najboljim bendovima dodeliti nagrade, naveo je da „u medijima nema dovoljno kvalitetne muzike i da mladi i kreativni ljudi ne pristaju na takav sistem vrednosti“.

Osim Milićevića, u žiriju će biti Miloš Milojević, gitarista užičkog benda The Hghlanders,  Bojan Borisavljević, vlasnik muzičkog studija „Franc“, i Srđan Lazić, vlasnik Music shop-a, a podršku i nagrade su obezbedili Music shop, Studio „ Franc“ i Gradski kulturni centar.