FOTO Stanislav Milojkovic

Deo programa za Doček biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok će se za ostale programe kupovati karte na licu mesta.

Buduća Evropska prestonica kulture predstaviće najveće virtuoze violine današnjice. Roman Simović, koncert-majstor Londonske filharmonije, nastupiće u Sinagogi, dok će čuveni Robi Lakatoš u Srpskom narodnom pozorištu predstaviti najznačajnije improvizacije u kojima kombinuje džez, klasičnu muziku i mađarsku romsku muziku. Novosađani imaće priliku da uživaju i u izvedbi Sanje Ilića i grupe Balkanika koji će nastupiti u Pozorištu mladih. Na repertoaru Dočeka 7527. naći će se i ime dive moćnog glasa Lene Kovačević u sali NIS-a.

Pravi muzički specijalitet za ljubitelje hard rock/punk rock ritmova biće nastup Atomskog skloništa u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor“ kao i program koji će biti održan na novosadskom Spensu uz Partibrejkers i Ritam nereda. Njima će se u maloj sali Spensa pridružiti i Planet of Zeus, jedan od vodećih bendova u Grčkoj. S druge strane, takođe na Spensu, u zapadnom holu, svojevrsni cirkuski kabare, Kabare Bre, izvešće cirkuski umetnici iz Novog Sada.

Sana Garić, sugestivnI ženski vokal, i Bitipatibi poneće publiku koja poseti ova dva koncerta u Kulturnom centru Novog Sada na posebno muzičko putovanje. Velika sala Novosadskog pozorišta biće rezervisana za Đorđa Miljenovića (Skaj Vikler), Šamrok bar ugostiće Nemesis – ženski death metal bend, dok će ove godine elektronsku eksperimentalnu muziku predstaviti Second dream: Benjamin Fehr b2b Sloxxx koji će nastupiti u Matici srpskoj.

Publika će se „vratiti korenima“ na „Back to the roots“ zabavi u Hali 4 Novosadskog sajma gde će nastupiti velike svetske trens zvezde: lajv ektovi Etnica & Pleiadians (Italija/Španija), E-mantra (Rumunija) i DJ Adept (Rusija). Gradom će se proneti i rege ritam jer će čuveni Del Arno Band nastupiti u Studiju M. Istim povodom, publici će najlepše želje poželeti i jedan od najboljih beogradskih bendova Zemlja gruva koji će nastupiti u kulturnoj stanici Svilara.

Prepoznatljive vojvođanske hitove Baneta Krstića i Garavog sokaka publika će moći da sluša u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta. U najstarijem nacionalnom teatru najmlađima će premijerno biti izvedena opera za decu „Baš čelik“, prema motivima jedne od najpoznatijih srpskih bajki, u izvođenju trupe „Visoko C“ kojima će se kao specijalna gošća priključiti na sceni i poznata novosadska glumica Jovana Balašević. Sa Malte pravo u Novi Sad povodom Dočeka 7527. dolazi i Renzo Spiteri internacionalno priznati muzičar, perkusionista, kompozitor i producent, a novosadskoj publici predstaviće projekat „Quintessence“ na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Svi obožavatelji lika i dela neprikosnovene Merilin Monro, ovog 13. januara imaće priliku da uživaju u svojevrsnom nastupu Miss Monroe, jedne od najtraženijih imitatorki dive Merilin Monro u maloj sali Pozorišta mladih, dok će se energična Sajsi MC fanovima „obraćati“ uz podršku DJ BKO u Gerila baru. Neobičan spoj tradicionalnog, balkanskog melosa, veselog ritma i energičnih nastupa koji karakteriše muziku srpsko-hrvatsko-crnogorskog sastava MaiKA, novosadska publika imaće priliku da čuje 13. januara u sali Studio M-a.

U Muzeju Vojvodine biće izveden koncert duhovne horske muzike „Iznad istoka i zapada“ uz Hor novosadskog Univerziteta i Hor Saborne crkve „Sveti Georgije“. Više informacija o programu i satnicama događaja potražite na: www.docek.net. Karte se mogu kupiti do 22 sata 13. januara na Gigs Tix prodajnim mestima.

Povezani tekstovi