Svetski prvaci elektronske muzike u Beogradu od 6. do 8. septembra 1Foto: Plakat

Vrhunski svetski i među prvima didžejevi na domaćoj elektronskoj sceni nastupiće na sada već tradicionalnom septembarskom Apgrade vikendu u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, od četvrtka do subote (6. do 8. septmebra).

Maceo Plex, Laurent Garnier, Sven Väth biće zvezde nastupajućih večeri, a pratiće ih ništa manje kvalitetni didžejevi i izvožači elektronske muzike, Jennifer Cardini, Anthony Parasole, FJAAK, Vaal, Tim Green Live, Maurizio Schmitz, kao i prvaci, odnosno prvakinje ovdašnje scene poput Tijana T, 33.10.3402 i Vitanov b2b Doo.

Ono što veterane ovdašnjeg klabinga posebno raduje i privlači, svakako je nastup legende tehno muzike Laurent Garnier, producenta iz Francuske, na čijoj muzici su odrasle mnoge generacije, a koji je obeležio i sam početka razvoja elektronske scene ne samo u svetu, već i u Beogradu, svojim prvim nastupom davne 1995. godine u glavnom gradu države pod sankcijama, okupirane diktaturom, siromaštvom i ratom. Autor kultnih pesama „The Man With The Red Face“, „Crispy Bacon“ ili „Acid Eiffel“ svojim Laboratorie mix-om uveo je tada ovdašnju publiku u svet tehno zvuka.

Kako najavljuju organizatori, septembarski, trodnevni Apgrade Weekend u Beogradu je od prvog izdanja koncipiran kao kulminacija letnje sezone velikih open-air događaja u regionu, a njegov program uvek predvode apsolutni lideri svetske elektronske scene. I ove godine, istuču iz Apgrade tima, u duhu sopstvenog imena, lestvica se pomera ka gore jer na Kalemegdan zajedno dolaze žive ikone i neprikosnovene vođe globalnog elektronskog pokreta, Maceo Plex, Laurent Garnier i Sven Väth! A njima će se od 6. do 8. septembra u dobro poznatom rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu pridružiti i još jedan ultimativni hedlajner čije ime će biti objavljeno nešto kasnije. “Već sad je zato poznata strahovita postava koja dolazi uz ova dva oca svetske scene, a čine je redom njujorški mag Anthony Parasole, ubitačni berlinski techno boy band FJAAK, Parižanka iz „dopisništva“ u Berlinu Jennifer Cardini, tajno oružje Cocoon etikete Maurizio Schmitz, naša ambasadorka u nezadrživom usponu Tijana T, dugo iščekivani „live“ genijalac Tim Green, ekstremno talentovana muzičarka Vaal, te lokalni heroji Doo, Vitanov i Nenad Marković poznatiji kao 33.10.3402”, objavili su uoči festivala organizatori ovog događaja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.