Organizacija besprekorna, i volonteri i obezbeđenje na zavidnom nivou, i majstori za struju i ostalu tehniku probleme rešavali na licu mesta, gosti prezadovoljni, publika je uživala, a i vreme je poslužilo. Novinar Dragan Karalazić prati ŠLF od samog nastanka i smatra da je ovaj najbolje organizovan i to zaslugom Aleksandra Živanovića, direktora TV Šabac koji je zvanični organizator festivala, a najveći posao pao je na Hanibala Kovača, kao izvršnog producenta. Vodio je brigu o svemu i sve je rešavao na najbolji mogući način.

Tu je i Draža Mraković, dizajner zvuka, zadužen da na svim koncertima zvuk bude svetski. Iako je bilo manje para nego pethodnih godina muzike i svega ostalog dobrog bilo je u izobilju, ukazuje Karalazić. Nije bilo slabe karike tokom tri večeri, a nekako su se ipak izdvojili Vlatko Stefanovski trio, za koje je Karalazić navodi da je prošetao stazama i bogazama od etna do džeza i natrag, bile su tu i numere kultnog sastava „Leb i so“, jednom rečju – Vlatko u formi, publika oduševljena, pun pogodak.

Za nastup Dejana Petrovića big bend Karalazić kaže da su napravili haos, oduvali sve pred sobom, „spojem svih mogućih i nemogućih muzičkih žanrova, sa onim njima svojstvenim zvukom, prvenstveno trube sa našeg podnevlja“. Završne večeri bio je Nino Belan „sa okusom mora i mirisom čempresa, i nekim neprolaznim uspomenama koje su lebdele kao pahulje“. A to je izazvalo i horsko pevanje i igru, i razdragana lica u publici, ističe Karalazić. Novinar i nekadašnji frontmen grupe“Hanibal i lav“ Hanibal Kovač ocenio je da je ŠLF i pojedini koncerti, na primer Dejana Petrovića big benda, civilizacijski iskorak u pristupu i poimanju savremene pop i kulture, pa čak i poezije i književnosti. To je sublimacija neviđene energije koja je odisala sa scene i pristupa globalnim estetskim vrednostima. Ovogodišnji moto festivala bio je „Leti sa nama“. A tako je i bilo.

Projekat „Razvoj Šapca po meri građana“ se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Grada Šapca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.