Više od 400.000 posetilaca tokom prve četiri večeri Beer Festa 1Foto: Live Production

Večeras, 19. avgusta, biće održano finalno veče, a festival će zatvoriti muzički spektakl Rock opera. Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big benda, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, po prvi put će na otvorenom izvoditi hitove svetskih rok zvezda koje će pevati poznati umetnici.

Osim 100 muzičara Rock opere, najavili su organizatori, na velikoj festivalskoj bini će po prvi put nastupiti i mladi autor Marko Louis, kao i hrvatska grupa Majke. Svoje nove hitove će pevati i Ice Nigrutin i Timbe, a festival će zatvoriti koncert KKN-a.

„Odlični koncerti koji su održani i četvrte večeri festivala privukli su oko 90.000 posetilaca, tako da je ovo bila jedna od najuspešnijih nedelja od kada se održava festival. Veče je otvorio sjajni Elemental, a najviše posetilaca je privukao koncert benda TAP 011, koji je nastupio u originalnoj postavi izvodeći svoje najveće hitove na koje je publika reagovala ovacijama. Potom se Ušćem razlio stari dobri rok Atomskog skloništa, a Đura i Bombaj štampa će pamtiti odličnu atmosferu sa svog prvog koncerta na Ušću“, piše u saopštenju.