Modrić i Benzema "slomili" Atletik 1EPA-EFE/STR

Hrvat i Francuz doneli madridskom Realu prvi trofej u tekućoj fudbalskoj sezoni.

U finalu Superkupa Španije, igranom u Saudijskoj Arabiji, „kraljevići“ su bili bolji u oba poluvremena duela sa Atletikom iz Bilbaa – 2:0 (1:0).

Pobedu je nagovestio fantastični Luka Modrić u 38. minutu. Proigrao je Rodriga na desnoj strani, a Brazilac posle prodora u kazneni prostor odložio loptu kapitenu reprezentacije Hrvatske, čiji je šut sa ivice šesnaesterca bio neodbranjiv za golmana Unaija Simona.

Dilemu oko slavodobitnika rešio je Karim Benzema u 52. minutu, preciznim udarcem iz penala. Iz akcije u kojoj je Modrić uposlio napadača nacionalnog tima Francuske. Dodavanjem po zemlji je u srcu kaznenog pronašao robusnog centarfora, Francuz je šutirao iz prve, a Jeraj laktom blokirao loptu.

Sudija Cezar Soto pogledao je snimak pomenute situacije i pokazao na belu tačku. Čuvar mreže je „pročitao“ stranu, ali je Benzemin šut završio tamo gde je poslat.

Tek posle toga su se Baski otvorili i krenuli napred, stvorivši nekoliko opasnih šansi, a na vrhuncu ofanzive dobili su jedanaesterac u 87. minutu, pošto je Eder Militao rukama blokirao šut Raula Garsije. I usput isključen za to.

Međutim, najstroža kazna ostala je neiskorišćena. Garsija je tukao snažno po sredini mreže, ali je Tibo Kurtoa regovao novog i sprečio dramu.

Reprezentativac Srbije, Luka Jović, nije dobio šansu da uđe sa klupe za rezervne igrače, kao u dobijenom polufinalu sa večitim rivalom Barselonom.

Inače, pehar Superkupa Španije je 12. put zavrršio u trofejnoj sali madridskog kluba.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari