Vaterpolistkinje Srbije u borbi za EURO 1EFE/BALAZS CZAGANY

Kvalifikacioni turnir za kontinentalni šampionat održava se od 17. do 20. februara u Zrenjaninu.

Posle obavljenog testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta u Beogradu, obavljen je spisak izabranica selektorke Dreagane Ivjković, na kom se nalazi 15 vaterpolistkinja: Vanja Lazić (Crvena zvezda), Nikolina Travar (Vojvodina), Nada Mandić (Barseloneta), Janja Kaplarević (Steaua), Jelena Vuković (Orizonte), Anja Švec (Vojvodina), Iva Lujić (Crvena zvezda), Lolita Avdić (Vojvodina), Aleksandra Trmčić (Partizan), Jana Lujić (Crvena zvezda), Kristina Miladinović (Partizan), Nađa Novaković (koledž SAD), Hristina Ilić (Crvena zvezda), Ana Milićević (Partizan) i Milica Zelić (Crvena zvezda). S tim da će u toku dana biti skraćen na konačnih 13 imena.

Srbija je pre ovoga sparingovala sa selekcijom Hrvatske, u komšijskoj zemlji, a od ovog četvrtka do kraja nedelje pokušaće da osvoji jedno od prva dva mesta i ode na EURO u Splitu, septembra ove godine.

Porednašeg tima, na turniru učestvuju nacionalni timovi Grčke, Turske, Belgije i Švajcarske.

U prvom kolu, 17. februara, Srbija od 19 sati igra sa Grčkom. Dan kasnije rival će biti Švajcarska (19.00), u subotu istom tajmingu počinje duel sa Belgijom, dok se u nedelju od 12 sati Srpkinje sastaju sa Turskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari