Savićeva Zvezda "potopljena" u Dubrovniku 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U prvoj utakmici sa najboljim vaterpolo stručnjakom sveta kao svojim zvanično novim trenerom, crveno-beli u Hrvatskoj poraženi od Juga – 17:11.

Osvajač svih mogućih takmičenja sa reprezentacijom Srbije vodio je tokom vikenda Crvenu zvezdu sa tribina do iznenađujuće pobede nad jakim i skupim Novim Beogradom u Superligi Srbije, ali nije preko noći mogao da tim sa Dorćola spremi za gostujući trijumf protiv favorizovanog dubrovačkog Juga – 17:11 (2:4, 6:2, 5:2, 4:3).

Puleni novog, privremenog trenera crveno-belih dobili su prvu četvrtinu na čuvenom Gružu, ali je ekipa Vjekoslava Kobešćaka već u sledećih osam minuta uzela stvar u svoje ruke i pre tesno dobijene zadnje deonice susreta rešila pitanje pobednika utakmice 10. kola Lige šampiona.

U sastavu (do ove runde) pretposlednjeg tima B grupe elitnog LEN takmičenja istakla su se dvojica trostrukih strelaca, Ivan Basara i Rodoljub Gajić, s tim što je drugi zabeležio stoprocentnu realizaciju šuteva.

U pobedničkim redovima štrčao je Papanastasiju, jer je grčki reprezentativac čak pet puta savladao golmana.

Kako je Crvena zvezda davno ostala bez ikakvih šansi da se dokopa završnog turnira LŠ, a Kup Srbije je već završio u trofejnoj sali Radničkog iz Kragujevca, od Savića se očekuje da izvuče timski maksimum u domaćem prvenstvu i Premijer regionalnoj ligi.

Odnosno svojim pulenima pokaže kako i zašto je sa Crvenom zevzdom bio klupski prvak Starog kontinenta 2013. godine i tokom prvog od tri mandata na klupi crveno-belih uzeo Superkup Evrope, dve srpske titule i isti broj nacionalnih Kup trofeja. Istina sa mnogo jačim kadrom od trenutnog.

Ovog puta je došao umesto Mirka Vičevića, a odmah posle klupskih obaveza vraća se u reprezentaciju, sa kojom ga ovog leta čekaju Svetsko i Evropsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari