Crvena zvezda ubedljivo poražena u Minhenu od Bajerna 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u gostima od Bajerna sa 82:57 (18:15, 15:27, 10:21, 14:19), u 33. kolu Evrolige.

Najbolji kod Zvezde bili su Nikola Kalinić sa 12 poena i četiri skoka i Luka Mitrović sa 11 poena i pet skokova. Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić su zabeležili po osam poena.

Bajern su do pobede predvodili Augustin Rabit sa 22, Dešon Tomas sa 16 i srpski internacionalac Ognjen Jaramaz sa 12 poena.

Zvezda je bolje ušla u meč, i zahvaljujući dobroj igri u odbrani čitavu prvu deonicu bila u vođstvu. U drugoj četvrtini Zvezdina odbrana je izgubila na agresivnosti, što je Bajern iskoristio i postigao 27 poena u tom periodu, i na poluvreme otišao sa devet poena prednosti.

Crveno-beli su loše krenuli i u drugom delu meča. Zvezda se mučila u napadu, zabeleživši svega 10 poena u trećoj četvrtini, i dozvolila je Bajernu da već tada prelomi meč i u poslednju deonicu uđe sa velikih 20 poena razlike.

Zvezda je i u poslednjoj četvrtini nastavila sa lošom igrom, pa je Bajern uspeo i da uveća prednost i zasluženo stigne do ubedljive pobede.

Ovim porazom Zvezda je umanjila šanse da se plasira među osam najboljih. Crveno beli trenutno zauzimaju 11. poziciju sa 11 pobeda i 15 poraza, i imaju dve pobede manje od Bajerna koji je na osmom mestu sa 13 pobeda i 121 poraza.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Žalgirisu, dok će Bajern gostovati Fenerbahčeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari