ABA liga: Tesna pobeda Zvezde u "večitom derbiju" 1Foto: BETAPHOTO/ ABA LIGA/ CRVENA ZVEZDA/DS (Arhiva)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na domaćem parketu Partizan sa 70:68, u okviru 20. Kola ABA lige.

U još jednom dramatičnom duelu koji su odigrali „večiti“ rivali u ovoj sezoni viđeno je sve ono što košarku čini izuzetno atraktivnim sportom, ali je na kraju Vanja Marinković promašio šut za izjednačenje, pa će „crno-beli“ na kraju regularnog toka sezone najverovatnije zauzeti četvrto mesto, što će značiti i novi „sudar“ sa Zvezdom u polufinalu regionalnog takmičenja.

Partizanu je na večerašnjem meču jako puno falio povređeni Stefan Janković, ali je i pored toga četa Andree Trinkijerija igrala u egalu gotovo čitavu utakmicu i na kraju možda mogla i da slavi da se bek „crno-belih“ u solo prodoru zaustavio u jednom mestu i pokušao da pogodi šut koji ga je večras jako dobro služio.

Ipak, mladi bek Partizana je želeo da prodorom do kraja stigne da položi loptu u koš protivnika, no promašio je poslednji šut na utakmici.

Nijedna ekipa nije imala veću prednost od osam poena, a iako je Zvezda prva napravila osetniju prednost (16:10), Partizan je ubrzo uzvratio, te je vodio tokom čitavog dela druge četvrtine, a na poluvremenu 34:32.

Ipak aktuelni šampion furiozno ulazi u drugo poluvreme i serijom 8:0 stiže do prednosti 40:34, ali Partizan kvalitetnim napadima brzo dolazi do izjednačenja.

Zvezda je pogotovo u drugom poluvremenu u napadu igrala na Majkla Odža sa kojim su centri Partizana imali velikih problema u odbrani, a na drugoj strani je raznovrsna igra šampionu u kupu Radivoja Koraća omogućavala da bez previše problema prati ritam domaćina.

U sam finiš ušlo se u rezultatskom egalu, a trener Partizana Trinkjeri je želeo da njegov plejmejker Ognjen Jaramaz pravi faul kako bi Partizan imao poslednji napad na meču.

Nakon dva pogođena bacanja Džoa Renglenda, Partizan je odigrao sjajnu akciju posle tajm-auta, ali je Markus Pejdž promašio šut za tri poena.

Nakon promašaja isti igrač je faulirao Kej Si Riversa, a ovaj je promašio oba slobodna bacanja, pa je Vanja Marinković imao svega četiri sekunde da odluči da li će ići na prodor ili na šut za tri poena.

Odabrao je prvu soluciju i čini se da je pogrešio jer je ispred sebe imao sasvim dovoljno mesta za skok i šut koji bi možda Partizanu i doneo pobedu.

I pre ovog kola bilo je jasno da će na kraju regularnog dela sezone u regionalnoj ligi Zvezda biti prva, a ako Partizan ostane na četvrtom mestu koje trenutno zauzima jasno je da ovo nije bio poslednji derbi „večititih rivala“ u ABA ligi za sezonu 2019/2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari