Meč za bodove, a u stvari spomen-utakmica klubova koji najviše žale: Pobedila uspomena na Dejana Milojevića pred 23.000 duša u crnom 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana lako su savladali ekipu Mege u poslednjoj utakmici 17. kola ABA lige rezultatom 112:80 (25:26, 34:13, 26:23, 27:15).

Meč je protekao u sećanjima na nedavno preminulog bivšeg košarkaša i trenera Dejana Milojevića.

On je ovaj svet napustio u 47. godini u SAD, od posledica srčanog udara, a meč je ujedno oproštaj oba kluba od njega budući da je u igračkoj karijeri nastupao za crno-bele, a da je Megu kao trener vodio osam godina.

Utakmica je, potpuno opravdano, kasnila skoro deset minuta.

Bilo je veoma emotivno u „Štark Areni“, mnogi su plakali, a početku je usledio film o Dejanu Milojeviću.

Nakon istog usledio je višeminutni gromoglasni aplauz krcate dvorane, a zatim su navijači uz baklje počeli da skandiraju njegovo ime.

Zatim je pre početka meča minutom ćutanja odata počast tragično preminulom Milojeviću, a igrači oba tima nosila su majice u njegovu čast.

U prepunoj Areni je bilo dosta poznatih lica, a među njima je i bivši trener ovog kluba Duško Vujošević.

Pored njega u prvom redu do terena su bili i bivši košarkaši Luka Bogdanović, Veselin Petrović, Ratko Varda, Aleksandar Rašić i Vule Avdalović.

Posebno mesto u Areni bilo je rezervisano i za dres sa brojem 13 koji je Milojević nosio u crno-belom dresu.

Uz to je oboren rekord regionalne lige po poseti na jednom meču.

Na poslednji pozdrav Dejanu Milojeviću je došao tačno 23.021 gledalac, što je ujedno i najveća posta ove sezone na nekoj utakmici Partizana.

Crno-beli su upisali 13. pobedu u regionalnom šampionatu, a veoma brzo su „slomili“ protivnika od koga su izgubili u prvom delu sezone.

Uz to, u redove aktuelnog šampiona regionalne lige vratio se bek Aleksa Avramović nakon povrede, što će biti velika stvar za trenera Željka Obradovića pred odlučujuće bitke u Evroligi za ulazak u plej-of.

Mega se koliko-toliko držala u prvoj četvrtini, ali je već u drugoj deonici domaćin napravio kapitalnu prednost koju do kraja susreta nije ispuštao iz svojih ruku.

Takođe, prvo poluvreme je obeležio i Džejms Naneli, koji je ubacio čak sedam trojki uz izuzetno visok procenat šuta.

U drugom poluvremenu crno-beli su održavali visoku prednost, a Željko Obradović je uspeo da raspodeli minutažu i odmori ekipu pred utakmicu sa Žalgirisom koja je na programu u petak od 20.30 časova u „Štark Areni“.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bili su Naneli sa 24 i Frenk Kaminski sa 14 poena, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Uroš Plavšić sa 26 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari