ABA: Zvezda deklasirala Budućnost za veliku prednost u finalnoj seriji 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Košarkaši Crvene zvezde poveli su 2:0 u finalnoj seriji ABA lige posle fantastične pobede u beogradu 107:69.

Srpski šampion odigrao je bez ikakve sumnje najbolji meč u sezoni, onda kada je to bilo najpotrebnije i sada prebacio sav pritisak na protivnika, koji bi morao da dobije naredne dve utakmice pred svojom publukom kako bi čuvenu „majstoricu“ odigrao ponovo u Beogradu.

Svi igrači Zvezde su dali nemerljiv doprinos u spektakularnoj pobedi, pa je zaista teško reći ko je bio najbolji pojedinac u redovima čete Milana Tomića.

Majkl Odžo i Majk Cirbes su dominirali pod obručima, Filip Čović je „plesao“ na oba kraja terena, a Stratos Perperoglu i Ognjen Dobrić su pogađali iz svih pozicija.

U drugom poluvremenu u napadu Zvezde se priključio i Kej Si Rivers, a Dejan Davidovac je bio tradicionalno kvalitetan i u ulozi organizatora igre, ali i na poziciji krila.

Kapiten Branko Lazić je odigrao onako kako se od njega i očekuje, meč je „otvorio“ sjajnom odbranom te iznuđenim faulovima Erla Klarka i Norisa Kola u napadu, a tokom meča je bio odličan u „oba pravca“.

Budućnost se rezultatski „držala“ samo u prvoj četvrtini koju je izgubila rezultatom 26:19, a onda u seriju ulazi Stratos Perperoglu i „gasi“ sve nade gostujuće ekipe o eventualnom brejku.

U prvom delu druge četvrtine u šutu van linije 6,75 metara mu se pridružio i Ognjen Dobrić pa je već na poluvremenu bilo ogromnih 54:38 za Zvezdu.

U drugom poluvremenu igrači Zvezde su radili šta su želeli, a jedina loša vest po navijače „crveno-belih“ jer povreda Perperoglua krajem treće četvrtine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari