Advokat Baraka Bahara o tužbi protiv Crvene zvezde: Nije težak slučaj... 1Foto: Dragan Karadarevic/Starsport

Izraelski advokat Moran Meiri, pravni zastupnik doskorašnjeg trenera Crvene zvezde Baraka Bahara, potvrdio je za medije u zemlji da je tužba protiv srpskog fudbalskog šampiona podneta.

O detaljima nije hteo da govori, ali njegov advokatski osećaj mu budi dobar predosećaj.

„Reći ću nešto što bi moglo da mi ne ide u korist – slučaj nije težak. Samo oni koji žele da veličaju sebe i svoje ime kažu da je nešto s čim se suočavaju teško, pa je tako i u advokaturi“, objašnjava Meiri.

Bahar, koji se sa Zvezdom rastao odmah iza njenog poraza protiv Partizana u Humskoj (2:1) u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone, na Marakanu je došao prošlog leta posle uspeha s Makabijem iz Haife.

Nedavno je objavljeno da će se vratiti u domovinu da preuzme Makabi iz Tel Aviva.

„Uvek se pribojavam da ću izustiti nešto što ne bi trebalo pa je zato bolje da ćutim. Vest o Baharovom dolasku je preuranjena. Makabi sada ima odličnog trenera i odličnog čoveka. Drugo je pak pitanje da li došlo vreme za izraelskog stručnjaka na kormilu tima“, primećuje Meiri, koji je i Makabijev pravni zastipnik.

Makabi zaista nema domaćeg trenera skoro punih 12 godina.

Barak Itzaki je bio samo prelazno rešenje u nešto više od mesec dana u jesen 2021, kada je klupu napustio Holanđanin Patrik van Leven pa do imenovanja Mladena Krstajića, koji je sezonu priveo kraju (treće mesto, Makabi iz Haife s Baharom uzeo drugu od tri uizastopne titule).

U tih 12 godina Slaviša Jokanović je bio trener u prvoj polovini sezone 2015/16, a Vladimir Ivić je doneo klubu dve poslednje titule šampiona pre Baharove prevlasti (2019, 2020).

Ivić se vratio za sezonu 2022/23, ali je smenjen. Kraju ju je priveo Španac Aitor Karanka.

Prošlog leta postavljen je Irac Robi Kin.

Posle 18 kola Makabi je u vođstvu, s bodom više od imenjaka iz Haife.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari