AEK se oglasio zbog transparenta „Kosovo je Albanija“: Poruka kojoj nije mesto na našem stadionu 1Foto: Printscreen

Fudbalski klub AEK izdao je saopštenje nakon što su navijači atinskog kluba na utakmici 2. kola Lige Evrope protiv Ajaksa na tribini istakli transparent na kojem je pisalo „Kosovo je Albanija“.

Klub se ogradio od poruke svojih navijača i, kako je navedeno, njihovih političkih stavova, a u napomenili su i da će strogo kazniti one koji su odgovorni za incident.

„AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje isticanje ovog transparenta, čak i na nekoliko sekundi. U pitanju je ekstramno nacionalistički sadržaj kome nije mesto na našem stadionu. Taj transparent nema apsolutno nikakvu vezu sa našim istorijskim poreklom, niti je povezan na bilo koji način sa našim klubom, niti ga podržavamo“, piše u saopštenju, a zatim se dodaje:

„AEK nema šta da dokazuje, jer je to učinio na delu na način na koji se ne može osporiti i inicijativama koje nijedna druga grupa nije preduzela protiv rata. Povodom ovog konkretnog incidenta, mi u AEK nećemo stajati mirno. Već smo pokrenuli akcije protiv izgrednika. Ne želimo da jedna slika bude ogledalo svih naših navijača koji takođe ne odobravaju ono što se pojavilo na tribinama. Zato će izgrednici zauvek biti protereni sa stadiona“.

Da podsetimo, tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije fudbaleri AEK odigrali su 7. aprila 1999. prijateljsku utakmicu sa Partizanom na stadionu u Humskoj, a igrači oba tima nosili su poruku“NATO zaustavi rat, stop bombardovanju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari