Ajaks srušio Juventus za polufinale Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Fudbaleri Ajaksa plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras u Torinu pobedili Juventus sa 2:1 u revanš meču četvrtfinala.

Prvi meč završen je nerešeno 1:1.

Juventus je poveo na večerašnjem meču golom Kristijana Ronalda u 28. minutu, izjednačio je Doni Van de Bek u 34, a pobedu gostujućem timu doneo je Matijs De Liht u 67. minutu.

Ajaks će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Totenhem – Mančester siti. Totenhem posle prve utakmice ima minimalnu prednost.

Početak meča pripao je Juventusu, koji je kontrolisao igru, ali nije bilo velikih uzbuđenja na terenu. Nakon toga usledili su pokušaji Van de Beka i Paula Dibale, ali rezultat je ostao nepromenjen.

Juventus je u 28. minutu stigao do prednosti. Miralem Pjanić je izveo korner, a najbolji u skoku bio je Ronaldo koji je glavom poslao loptu u mrežu.

Bio je to 126 pogodak Ronalda u Ligi šampiona,a a 65 u nokaut fazi.

Kada je delovalo da Juventus kontroliše dešavanja na terenu, Ajaks je izjednačio. Igrao se 34. minut kada je posle udarca Hakima Zijeha lopta stigla do Van de Beka koji je pogodio za 1:1.

Za razliku od prvog, Ajaks je u drugom poluvremenu u potpunosti nadigrao Juventus.

Na samom početku drugog poluvremena, u 52. minutu, gostujući tim je imao sjajnu priliku da preokrene rezultat, ali je Vojčeh Ščensni u situaciji jedan na jedan izašao kao pobednik protiv Zijeha.

Poljski golman je nekoliko minuta kasnije ponovo bio na visini zadatka kada je zaustavio šut Van de Beka sa ivice šesnaesterca, a potom je sjajno intervenisao i Pjanić koji je u poslednjem trenutku uklizao.

Ajaks je i pored propuštenih prilika nastavio da napada i to se isplatilo. U 67. minutu mrežu Ščensnog pogodio je Matijs De Liht. Lase Šene je izveo korner, a De Liht je sjajno skočio i glavom zatresao mrežu „stare dame“.

I pored rezultatskog zaostatka, Juventus nikako nije uspevao da opasnije ugrozi gol Ajaksa, koji je, s druge strane, nastavio da igra u istom ritmu.

Sve dileme oko pobednika ovog četvrtfinala mogao je da reši Neres u 75. minutu koji je iz izgledne pozicije, sa peterca, šutirao preko gola. Nedugo potom, Zijeh je uspeo da matira Ščensnog, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari