Ajntraht i Totenhem u nokaut fazi Lige šampiona, Liverpul i Bajern pobedili u „evropskim klasicima“ 1Pobedonosni gol Totenhema u Marseju. Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Posle mečeva poslednjeg kola u grupama A, B, C i D, Ajntraht iz Frankfurta i Totenhem pridružili su se Napoliju, Liverpulu, Portu, Klub Brižu, Bajernu i Interu u osmini finala Lige šampiona.

Takmičenje u Ligi Evrope će nastaviti Ajaks, Bajer iz Leverkuzena, Barselona i Sporting, dok su se od Evrope za ovu sezonu oprostili Rendžers, Madridski Atletiko, Plzen i Marsej.

Najviše uzbuđenja i neizvesnosti bilo je u grupi C, u kojoj su sva četiri tima bila u konkurenciji za prolazak u osminu finala, a to je posle dramatičnih duela pošlo za rukom Ajntrahtu, koji je trijumfovao nad Sportingom u Lisabonu (2:1) i Totenhemu, koji je u gostima pobedio Marsej (2:1).

U grupi B Porto je na svom terenu pobedio Atletiko rezultatom 2:1 (2:0) i tako stigao do prvog mesta na tabeli, dok su u Leverkuzenu Bajer i Klub Briž odigrali 0:0.

Atletiku je bio podreban makar bod u Portugalu kako bi sačuvao treće mesto na tabeli, međutim, Porto je već posle 24 minuta vodio sa 2:0 golovima Taremija i Eustakija. Očekivalo se da će Madriđani u nastavku pokušati da otvorenijom igrom izbegnu poraz, ali su do pogotka stigli tek u petom minutu nadoknade vremena, i to posle autogola Markana.

Leverkuzen nije slavio protiv Briža, ali je i sa bodom posle poraza Atletika stigao do trećeg mesta i to zahvaljujući boljem međusobnom skoru u odnosu na Madriđane.

U grupama A i C i pre poslednjeg kola bio je poznat raspored timova na tabeli, ali su u obe grupe na programu bili „evropski klasici“.

U grupi A Liverpul je na „Enfildu“ dočekao Napoli, u utakmici u kojoj su „crveni“ imali priliku da se revanširaju za težak poraz u Napulju u prvom kolu (4:1). Iako se i na ovom meču potvrdilo da je ekipa Jirgena Klopa daleko od forme iz proteklih nekoliko sezona Liverpul je došao do pobede (2:0) golovima Mohameda Salaha u 87. i Darvina Nunjeza u 98. minutu.

U drugom meču ove grupe Ajaks je rutinski pobedio Rendžers u Glazgovu sa 3:1, a kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić asistirao je Konseisau kod trećeg gola ekipe iz Amsterdama.

Derbi u grupi C igran je u Minhenu, gde je Bajern pobedio Inter sa 2:0, a ekipa iz Milana je u prvom poluvremenu oštećena jer sudija nije dosudio očigledan penal nakon što je Mane igrao rukom u svom kaznenom prostoru. U drugom meču Barselona je u gostima pobedila Plzen sa 4:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari