Ajntraht ponudio novi ugovor Filipu Kostiću 1Filip Kostić foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ajntraht je osvajanjem Lige Evrope stekao pravo da se naredne sezone takmiči u Ligi šampiona. Taj adut pokušaće da iskoriste u pregovorima sa Filipom Kostićem, kojem su ponudili novi ugovor, svesni da srpski as ima daleko primamljivije opcije od strane evropskih velikana poput Juventusa.

Ajntraht je istovremeno odredio visinu obeštećenja prilikom eventualnog transfera srpskog reprezentativca. Bild piše da će zainteresovani klubovi morati da plate Ajntrahtu 20 miliona evra, s obzirom na to da aktuelni ugovor Kostiću ističe narednog leta.

Istovremeno, klub iz Frankfurta spremio je novu ponudu rođenom Kragujevčaninu u vidu saradnje do 2026.

Kostić bi ukoliko stavi paraf na nastavak saradnje umesto dosadašnjih bruto 2.500.000 evra godišnje zarađivao bruto platu od 4.000.000 evropskih novčanica po sezoni, odnosno oko 2.200.000 evra neto.

Kostić je još zimus bio na izlaznim vratima kada je bio na korak od prelaska u Lacio, međutim u realizaciju transfera isprečio se upravo Ajntraht.

Poznata je saga da je navodno Lacio uplatio obeštećenje na pogrešnu mejl adresu, što je bilo maslo, barem se tako pisalo, upravo kluba iz Frankfurta.

Kostić je u Frankfurt stigao leta 2019. godine, a tokom prethodne tri godine je na 169 utakmica postigao 33 pogotka i upisao 63 asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari