Albert Nađ naslednik Igora Duljaja: Dočekao svojih pet utakmica 1Foto: STARSPORT

Albert Nađ, pomoćni trener u stručnom štabu Igora Duljaja, biće trener Partizana bar do kraja Superlige Srbije, odnosno još pet utakmica.

Upravni odbor kluba iz Humske je večeras jednoglasno doneo odluku o otkazu Duljaju i imenovanju njegovog pomoćnika.

Kako se može naslutiti iz saopštenja koje je potom objavljeno, Nađ je privremeno rešenje, a po završetku sezone Partizan će potražiti nekoga ko je spreman da se prihvati posla u kojem je unapred osuđen na neuspeh.

Ovakav ishod bio je očekivan još pre 173. večitog derbija, na kojem Duljaj nije mogao da vodi tim zbog suspenzije.

Bilo je logično da će ga zameniti onaj čija je to i bila uloga, njegov prvi pomoćnik u stručnom štabu.

Međutim, posle svađe tokom koje je Duljaja optužio da je namerno dobio žuti karton zbog kojeg je suspendovan, Albert Nađ je odbio da vodi tim na tom meču.

Smatrao je da je Duljaj planirano izbegao duel sa crveno-belima i tako njemu uvalio nezahvalnu dužnost da doživi poraz u utakmici sa Crvenom zvezdom.

Ipak, kako saznaje Danas, dan pre tog meča Nađ je u razgovoru sa generalnim direktorom Milošem Vazurom dobio obećanje da će Duljaj uskoro biti smenjen, da će dobiti priliku koju odavno čeka i posle toga je prihvatio da bude na klupi crno-belih na stadionu „Rajko Mitić“.

Sada će njegov zadatak biti da do kraja sezone podigne ekipu koja je doživela četiri uzastopna poraza i sačuva drugo mesto na tabeli Superlige.

Albert Nađ je ponikao u omladinskoj školi Partizana, gde je i počeo profesionalnu karijeru 1992. godine.

Od 1996. karijeru je nastavio u Španiji, prve dve sezone u Betisu, a naredne četiri u Ovijedu, iz kojeg je kao pozajmljeni igrač godinu dana bio član Elčea.

U Partizan se vratio 2002. i ostao do 2007. godine, potom otišao u Rostov, a karijeru završio 2009. nakon sezone u Čukaričkom.

Od 2009. je bio član Upravnog odbora kluba iz Humske, a od maja 2013.do maja sledeće godine i sportski direktor.

Kao trener samostalno je vodio Rakovicu i Teleoptik, a u Partizanu je bio pomoćnik Savu Miloševiću 2019. godine, a potom i Gordanu Petriću i Igoru Duljaju od 2022. do večeras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari