Partizan i zvanično saopštio da je Igor Duljaj smenjen, Albert Nađ novi trener crno-belih 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Upravni odbor Partizana smenio je na večerašnjoj sednici trenera Igora Duljaja i na njegovo mesto postavio dosadašnjeg pomoćnika Alberta Nađa.

U saopštenju za javnost, koje prenosimo u celini, čelnici kluba iz Humske su naveli da je povod za ovakav potez stabilizacija igre i rezultata.

„Fudbalski klub Partizan obaveštava javnost da je Upravni odbor kluba na današnjoj sednici jednoglasno doneo odluku o smeni trenera Igora Duljaja.

Nakon analize rezultata u proteklom periodu i aktuelnog stanja i izveštaja sportskog direktora Ivice Kralja, svi članovi UO saglasili su se da je neophodno da se preduzmu hitne mere u cilju stabilizacije igre i rezultata.

Pred ekipom su ključne utakmice u finišu takmičarske sezone, a kako aktuelni rezultati nisu u skladu sa zacrtanim ciljevima, doneta je odluka o promeni trenera.

Ekipu će u preostalom delu sezone kao glavni trener predvoditi Albert Nađ, dosadašnji član stručnog štaba.

Ovom prilikom FK Partizan želi da se zahvali treneru Igoru Duljaju na svemu što je učinio za klub i da mu poželi sreću i uspeh u daljoj karijeri“, piše u saopštenju Partizana.

Ovakav ishod mogao se naslutiti nakon što je tokom dana objavljena vest da će sednica Upravnog odbora biti odložena jer nije postojao kvorum za donošenje odluka, ali je potom iznenada saopšteno da će se ipak održati večeras.

Čelnicima crno-belih, generalnom direktoru Milošu Vazuri i sportskom direktoru Ivici Kralju, koji su odlučili da po svaku cenu uklone Duljaja, uspelo je da u međuvremenu okupe dovoljan broj članova UO kako za ovakvu odluku.

Kako saznaje Danas, sudbina dosadašnjeg prvog stručnjaka crno-belih bila je poznata još pre 173. večitog derbija i već tada je bilo poznato da će ekipu do kraja prvenstva predvoditi Albert Nađ.

On je najpre odbio da vodi ekipu na toj utakmici, ali je dan ranije dobio obećanje da će Duljaj biti smenjen, zbog čega je i bio na klupi na meču koji je odigran na stadionu „Rajko Mitić“.

Kampanja da se Duljaj smeni trajala je već nekoliko meseci u medijima, pre svega poturanjem glasina o tome kako prvi trener tima nema podršku jednog dela rukovodstva kluba, zatim da su protiv njega treneri iz omladinske škole crno-belih, da je preuzeo na sebe dužnosti koje ne spadaju u opis njegovog posla kao i da ne sarađuje sa svojim pomoćnicima.

Činjenica je da bi i ranije doživeo ovu sudbinu da u međuvremenu navijači u Duljaju nisu prepoznali nekoga ko se jedini u Humskoj bori za to da klub ne potone još dublje i da su isključivo zahvaljujući njemu i igračima crno-beli uspevali da do kraja jesenjeg dela sezone budu na prvom mestu.

Partizan i zvanično saopštio da je Igor Duljaj smenjen, Albert Nađ novi trener crno-belih 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Duljaj je radio poslove koji bi u normalnom klubu trebalo da rade najmanje još petorica ljudi, a najbolja ilustracija za ovu tvrdnju je to što je Ksander Severina, isključivo zahvaljujući Duljaju, još uvek igrač Partizana, iako je pre par meseci pokupio svoje stvari i napustio Srbiju.

Tada je o svom trošku kupio avionsku kartu za Amsterdam i tamo nagovorio holndskog fudbalera da se vrati u Beograd, iako je mogao da rskine ugovor na štetu Partizana.

Odlaskom Igora Duljaja crno-beli su potrošili još jednu legendu, čoveka koji je preuzeo ekipu u trenutku kada niko nije želeo da bude trener ekipe iz Humske.

Možda i ne bi doživeo ovakav kraj da nije pokazao da mu je stalo do kluba i njegovih navijača, što se u Partizanu, po svemu sudeći, više ne prašta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari