Aleksandar Katai u Bačkoj Topoli igra za lični rekord 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbalere Crvene zvezde od 16 časova očekuje možda i najteže gostovanje do kraja plej-ofa. TSC je ove sezone, uprkos porazima, u sve tri prethodne utakmice pošteno izmorio crveno-bele i nema sumnje da će sličan scenario biti i danas. Aleksandar Katai mogao bi da ima poseban motiv u činjenici da će biti u poziciji da postavi lični rekord u jednoj takmičarskoj godini.

Zvezda je u misiji osvajanja pete uzastopne titule u domaćem prvenstvu. Trenutno je dva boda ispred drugoplasiranog Partizana na šest kola do kraja. Učinak Aleksandra Kataija, s tim u vezi, dobija na težini, naročito jer je pokazao da je, uz Mirka Ivanića, najbolji fudbaler Zvezde.

Katai će u Bačkoj Topoli biti u prilici da postavi lični rekord u jednoj takmičarskoj godini. Najbolji strelac crveno-belih došao je na gol manje od ličnog rekorda u Superligi.

Najefikasniji bio je u sezoni 2015/2016, kada je u sjajnom tandemu sa Portugalcem Ugom Vijeirom, dao 21 gol u 33 utakmice. Uz devet asistencija.

Ove sezone Katai je trenutno na 20 pogodaka u domaćem prvenstvu i 10 asistencija, ali kroz manji broj nastupa nego pre šest godina. Igrao je u 25 mečeva, a na terenu proveo 1.850 minuta u odnosu na 2.670 u sezoni 15/16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari