Alimpijević: Gledamo u svoje dvorište 1Foto: STARSPORT

Pobeda Budućnosti nad Cedevitom u okviru 19. kola ABA lige otvorila je put Crvenoj zvezdi ka prvom mestu na tabeli regionalnog takmičenja, pod uslovom da večeras trijumfuje protiv FMP-a.

Do kraja regularnog dela ostale su još četiri runde, a večerašnji susret koliko je bitan crveno-belima toliko je važan i ekipi iz Železnika, koja trenutnu zauzima peto mesto na tabeli i još uvek ima šanse da obezbedi mesto u doigravanju.

Iako bi pobeda u duelu sa FMP-om značila povratak Crvene zvezde na lidersku poziciju, trener crveno-belih Dušan Alimpijević ne želi da se zaleće i podseća na svoje reči posle poraza od ekipe Budućnosti „da ima još da se igra“.

– Da bismo došli do prednosti domaćeg terena, potrebna nam je stabilnost i mirnoća. Radićemo sve što smo radili i do sada – gledaćemo u svoje dvorište, kako bi iskoristili situaciju u kojoj se sada mi pitamo – rekao je Alimpijević.

Zvezdu ohrabruje povratak DŽejmsa Feldina u ekipu, dok Pero Antić još uvek nije spreman. Kao i trener Alimpijević i Amerikanac ističe da je veoma važno to što su crveno-beli sada u situaciji da od njih sve zavisi, odnosno to što rezultati drugih timova trenutno nisu bitni.

– Prvo, moramo od starta da uđemo čvrsto u ovu utakmicu, jer igramo protiv ekipe koja ima dosta mladih i vrlo, vrlo talentovanih igrača. Moramo da se vratimo našoj igri, nakon poraza u Vitoriji. Želimo da nastavimo pobednički niz u ABA ligi koja je naš primarni cilj, jer smo sada u situaciji da možemo da steknemo prednost domaćeg terena od samog starta plej ofa. Pravi put za to je, da brinemo samo o nama i našoj kako igri, ne šta drugi rade – kazao je Feldin.

Tim iz Železnika, koji zauzima peto mesto na tabeli, iza Mornara, treba da obezbedi dva trijumfa više od crnogorske ekipe do kraja regularnog dela takmičenja. Na taj način izjednačio bi se sa Mornarom po broju pobeda a s obzirom na to da je na strani FMP bolji međusobni skor „limenke“ bi igrale u nastavku takmičenja. U duel sa Crvenom zvezdom Filip Čović i saigrači ulaze posle velike pobede nad Cibonom u Zagrebu, koja im daje vetar u leđa.

– Igramo protiv ekipe koja ima dobru sezonu u regionalnom takmičenju. FMP je tokom tekuće sezone napravio i ostvario nekoliko velikih pobeda, i zadržali su pravo i nadu da se bore za plej of ABA lige. Mladi su, talentovani, a opet na parketu ih vodi iskusni Filip Čović, koji je i u prvom našem meču, i u celokupoj sezoni sezone pokazao koliko donosi i znači timu – zaključio je Alimpijević.

Pre pauze zbog obaveza u nacionalnom kupu, ekipa Crvene zvezde mts će narednog ponedeljka u istom terminu, od 18 časova, igrati protiv Zadra u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a već 9. februara gost u Beogradu, u 21. kolu Evrolige je „Armani“ iz Milana.

Raspored

19. kolo

subota

MZT – Olimpija 55-96

Cedevita – Budućnost 76-71

nedelja

Igokea – Mornar 17.00

Partizan – Mega 19.00

ponedeljak

FMP – Crvena zvezda 18.00

Zadar – Cibona 21.00

Tabela

1. Budućnost 15 – 4

2. Crvena zvezda 15 – 3

3. Cedevita 14 – 5

4. Mornar 11 – 7

5. FMP 9 – 9

6. Partizan 9 – 9

7. Zadar 8 – 10

8. Olimpija 7-12

9. Igokea 7 – 11

10. Mega 6 -12

11. Cibona 6 – 12

12. MZT 3- 16

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari