Ana Ivanović ponovo nije primljena u Kuću slavnih 1Foto: EPA-EFE/ FILIP SINGER

Srpska teniserka Ana Ivanović treći put bila je kandidat za ulazak u Kuću slavnih, ali ponovo nije uvrštena među najbolje među najboljima iako je po glasanju navijača bila na drugom mestu liste.

Glasovima žirija u dom slavnih primljeni su nekadašnji broj jedan dublova Leandero Paes, Vijaž Amritraž, i proslavljeni novinar i pisac Ričard Evans. Srpska teniserka Ana Ivanović je bila na drugom mestu po glasanju navijača ali ta pozicija donosi samo 2% dodatnih glasova na glasove žirija pa je i ovoga puta ostala bez plasmana.

U Kuću slavnih u klasi igrača izabran je Leandero Paes, osvajač 18 grend slemova u dublovima i mešovitim dublovima, a Amritraž i Evans primljeni su zbog svog doprinosa tenisu.

Paes i Amritraž su prvi Indijci koji su dobili ovu čast, i prvi muškarci iz te zemlje odabrani u svojim kategorijama, piše Sport Klub.

Indija je tako postala 28. nacija koja ima svog predstavnika. A ovogodišnji dobitnici će se pridružiti dosadašnjoj grupi od 264 člana iz 27 zemalja.

Dobitnici priznanja će zvanično biti primljeni u Internacionalnu tenisku Kuću slavnih u subotu, 20. jula, u Njuportu, na Rod Ajlendu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari