Anćeloti rekorder: Jaki mentalni sklopovi 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Miran i staložen, Karlo Anćelosti je nakon pobede Real Madrida nad Liverpulom (1:0) delovao nekarakteristično euforično za njegovo poimanje sreće i zadovoljstva. Madriđani su u Parizu, golom Vinisijusa, po 14. put postali najbolji u Evropi, a italijnski stručnjak je u prestonici Francuske došao do četvrtog trofeja u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju.

„Ne mogu da verujem. Teška utakmica, patili smo u prvom poluvremenu, ali na kraju, s obzirom na kompletnu igru koju smo prikazali tokom cele sezone, mislim da smo zasluženo osvojili ovo takmičenje. Fantastičan klub i ekipa sa mnogo kvaliteta i jakih mentalnih sklopova“, istakao je Anćeloti.

Italijan je drugi put sa Realom osovjio Ligu šampiona, posle 2014. dok je sa MIlanom u isto toliko navrata bio najbolji u Evropi – 2003. i 2007.

Od finala u Parizu, Anćeloti je postao trener sa najviše osvojenih Liga šampiona i generalno međunarodnih trofeja u istoriji evropskog fudbala.

Pre nekoliko nedelja Karleto je, osvajanjem titule šampiona u Španiji, postao jedini trener u istoriji fudbala koji je uspeo da uzme makar po jednu šampionsku krunu u svakoj od pet najjačih liga Evrope (Španija, Italija, Engleska, Francuska i Nemačka).

Do pariskog finala, Anćeloti je delio presto sa Zinedinom Zidanom i Bobom Pejslijem (po tri titule evropskog šampiona).

Zizu i Pejsli su tri pehara uzeli s istim klubom (Realom i Liverpulom), dok je Italijanu pošlo za rukom da do evropskog trona po dva puta dovede dva kluba – Real i Milan.

Anćeloti je, pobedom nad Liverpulom, došao do devetog međunarodnog trofeja, po čemu je pretekao ser Aleksa Fergusona i Pepa Gvardiolu sa po osam pehara na međunarodnoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari